Gluteenittomat mokkapalatNostettu

Mokkapalat maistuvat perinteisellä reseptillä valmistettuina. Nämäkin maistuvat ja sopivat myös keliaakikolle.

Tosi helppo

Gluteenittomat mokkapalat

Samanlaiset reseptit

Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

15 henkilölle

Kuorrutus

  • 500 g tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 75 g (laktoositonta) margariinia sulatettuna
  • 5 rkl espressoa

Ainekset

  • 4 kpl kananmunia
  • 3 dl sokeria
  • 200 g (laktoositonta) margariinia sulatettuna
  • 1 1/2 dl (laktoositonta) maitoa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Schär MIx C)
  • 1/2 dl Teff-jauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon margariini ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Paista mokkapaloja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai intensiivi eli kiertoilmatoiminnolla 190-asteessa 30 minuuttia. Anna leivospohjan jäähtyä.

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Lisää margariini

ja kahvi. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja jaa se jäähtyneelle leivospohjalle. Tee pintaan palettiveitsellä reiluja aaltoja, jotta saat leivonnaisesta mielenkiintoisen näköisen.

Vinkki! Voit ripotella mokkapaloille nonparelleja tai suolapähkinöitä ennen kuorrutteen jähmettymistä.

Ravintosisältö / Ruokavalio

(Dietti, gluteeniton, laktoositon)
Per Serving

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)