Quich, sämpylä tai sconssi - kaikki samalla taikinallaNostettu

Gluteeniton quich on maukas iltapala salaatin kera.

Helppo

Quich, sämpylä tai sconssi - kaikki samalla taikinalla
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

8 henkilölle

Täyte

  • 1 kpl vihreitä paprikoita
  • 4 dl smetanaa
  • 4 dl maitoa
  • 6 kpl kananmunankeltuaisia
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 rasia fetajuustoa (esim. Arla Apetina Snack Aurinkokuivatut tomaatit 100 g)

Taikina

  • 2 1/2 dl Teff-fibra -jauhoseosta
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta (Schär Mix C)
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 75 g (laktoositonta) margariinia sulatettuna
  • 3 dl (laktoositonta) maitoa

Ohjeet

Sekoita taikinan kuiva-aineet keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita taikina sileäksi. Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja jaa taikina sille. Laita päälle pala leivinpaperia ja prässää papereiden välissä quich-pohjasta tasapaksu ja kaunisreunainen. Silppua pohjalle paprikat ja jaa joukkoon fetakuutiot. Sekoita liemi maidosta, ranskankermasta ja kananmunista, mausta ja jaa vuokaan.

Sconssit tai sämpylät: jaa taikina kahdeksaan osaan. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja taputtele taikinasta sille kuusi kiekkoa tai muotoile taikinasta sämpylät.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Sämpylät ja sconssit paistuvat nopeammin. Tarjoa salaatin kera.

Vinkki! Voit silputa täytteen joukkoon kinkkua, kanaa tai ruskistettua pekonia tai graavilohta.

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)