AprikoosileipäNostettu

Aprikoosileipä sopii aamupalaleiväksi tai kateleiväksi.

Tosi helppo

Aprikoosileipä
Valmistusaika
Kypsymisaika
Passiivinen valmistusaika 1tunti

Ainekset

4 henkilölle

Taikina

  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl fenkolia jauhettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl Teff Fibra -jauhoseosta

Päälle

  • 2 rkl (laktoositonta) maitoa
  • 1/2 dl Risenta klassinen -salaattimixiä

Juuri

  • 1 dl vettä
  • 2 dl (laktoositonta) piimää tai omenatuoremehua
  • 1/4 pala hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 dl (8 kpl) aprikooseja silputtuna
  • 1/2 dl Risenta Klassinen -salaattimixiä
  • 2 dl Teff Fibra -jauhoseosta

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää hunaja, aprikoosisilppu, salaattimix ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna taikinan tekeytyä huoneen lämmössä reilu tunti, kunnes seos kuplii ja kohoaa.

Lisää kulhoon loput taikinan raaka-aineet ja sekoita löysäksi taikinaksi.

Jauhota työtaso ja muotoile taikinasta siinä jauhotetuilla käsillä leipä.

Kohota leipää leivinliinan alla lähes tunti. Pistele leipä haarukalla. Sipaise pintaan maitoa ja ripottele päälle salaattimixiä.

Paista leipää 190 asteessa intensiivi/höyrytoiminnolla tai tavallisessa uunissa 200 asteessa keskitasoa hiukan alempana noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja leipä kumisee koputettaessa.

Vinkki! Jos haluat leipiin kovan kuoren muttet omista höyryuunia, suihkuta kuumaan uuniin vettä suihkupullolla paiston aluksi ja puolivälissä. Voit suihkauttaa kuumille, juuri uunista otetuille leiville myös hiukan vettä. Anna pinnan kuivua ja kääri leivinliinaan.

Ravintosisältö / Ruokavalio

(Dietti, gluteeniton, laktoositon)
Per Serving

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)