Lohi-juustotorttuNostettu

Kylmäsavustettu lohi ja mäti ovat aineksina tässä näyttävässä voileipäkakussa.

Helppo

Lohi-juustotorttu
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

10 henkilölle

Päälle

  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl sakeaa, maustamatonta jogurttia
  • 150 g kylmäsavustetua lohta
  • 1/2 dl mätiä
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 rkl sitruunamehu-vesiseosta

Koristelu

  • 100 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 rkl roseepippuria

Ainekset

  • 14 pala/palaa hapankorppua
  • 1 dl kala- tai kasvislientä
  • 50 g margariinia

Ohjeet

Jauha hapankorput monitoimikoneessa leikkuuterällä. Sekoita joukkoon kasvisliemi ja pehmeä margariini. Anna seoksen turvota sillä välin kun valmistan kakun päälle hyydytettävän seoksen. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja palalla leivinpaperia. Leikkaa kakun reunoille sopiva pala kakunreunusnauhaa. Taputtele hapankorppuseos vuoan pohjalle.Pane liivatelehdet likoamaan pieneen kulhoon kylmään veteen viideksi minuutiksi.Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Sekoita joukkoon jogurtti tai kermaviili. Paloittele kirjolohi pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää kala, mäti, valkosipuli ja mausteet täyteseokseen. Kiehauta sitruunanmehu-vesi tilkkanen ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Jäähdytä seosta hiukan. Lisää liivateseos täytteeseen. Taputtele pohjaseos vuokaan. Kaada päälle täyte, peitä tuorekelmulla ja nosta torttu jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Irrota torttu vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Koristele lohella ja roseepippurilla. Ripottele päälle tilliä. Irrota kakkua ympäröivä reunusnauha.

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)