HiivaleipäNostettu

Hiivaleipä on helppo tehdä itse. Hinta on ostoleipää edullisempi ja kotiin saat vaivan palkaksi mahtavat tuoksut.

Tosi helppo

Hiivaleipä
Valmistusaika
Kypsymisaika
Passiivinen valmistusaika 1pvä

Ainekset

4 henkilölle

Juuri

  • 5 dl maitoa
  • 30 g hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja

Taikina

  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl täysjyvävehnäjauhoja

Ohjeet

Murenna hiiva kylmään maiton. Lisää siirappi ja jauhot. Sekoita ja anna juuren tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lisää suola, rypsiöljy ja jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja leivottavaa. Vaivaa taikinasta kimmoisa ja työstä siitä neljä limppua. Kohota leipiä liinan alla puolisen tuntia. Paista leipiä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kypsä leipä kumisee kun sitä koputtaa pohjasta.

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)