Parsakaali-mozzarellapiirasNostettu

Parsakaali-mozzarellapiiras on näyttävä ja maistuva tarjotava juhlapöytään.

Tosi helppo

Parsakaali-mozzarellapiiras
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

10 henkilölle

Täyte

  • 250 g parsakaalia
  • 1 pala kesäkurpitsaa
  • 150 g mozzarellaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 4 kpl kananmunia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Taikina

  • 1 kpl kookkaita perunoita kypsennettynä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia tai voita
  • 1/2 dl kylmää vettä

Ohjeet

Kuori peruna ja survo se soseeksi. Siirrä perunasose monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon loput taikinan ainekset ja työstä taikinaksi. Jos taikina on liian tiivis, lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperipalalla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin. Pilko parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon tilkka vettä. Kypsennä parsakaali puolikypsäksi mikroaaltouunissa. Leikkaa kesäkurpitsasta pitkiä suikaleita. Viipaloi mozzarella. Lado juustosiivut piirasvuokaan taikinan päälle. Jaa päälle parsakaali ja asettele kesäkurpitsasuikaleet säteittäin piiraalle. Sekoita lopuista täytteen aineksista liemi ja kaada se vuokaan. Kypsennä piirasta noin tunti 200-asteisessa uunissa. Jäähdytä piiras hyvin ennen vuoasta irrottamista. Leikkaa piiras paloiksi ja lämmitä ennen tarjoilua.

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)