RaparperiruudutNostettu

Raparperista teet vaivatta muhkeat raparperiruudut, jotka voit huoleti leipoa jo päivän tai kaksi ennen juhlia. Hillokkeeksi keitetty raparperi levitetään murotaikinapohjalle. Päälle levitetään paksulti rahkaa ja leivonnainen viimeistellään murumaisella taikinalla.




Tosi helppo

Raparperiruudut
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

4 henkilölle

Hilloke

  • 500 g raparperia, karviaisia tai omenaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Täyte

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 kpl valkuaisia
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl raparperi-, karviais- tai omenamehua

Taikina

  • 175 g margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 kpl keltuaisia
  • 5 dl ´vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vettä

Ohjeet

Vuoraa uunivuoka (20x30 cm) leivinpaperilla. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munankeltuainen. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon.

Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan tilkka vettä ja painele taikina uunivuoan pohjalle.

Mittaa hillokkeen ainekset kulhoon ja kuumenna seosta mikroaaltouunissa, kunnes raparperi, marjat tai omenalohkot ovat pehmenneet. Käytettävän hillokkeen tulee olle kiinteähköä, ota tarvittaessa liika mehu kannuun ja käytä mehuna. Voit käyttää tähän leivonnaiseen myös valmista omenasosetta. Levitä hilloke tai hillo piirasvuokaan pohjan pälle. Sekoita rahkatäytteen kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle. Murustele loppu taikina täytteen päälle.

Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä leivonnaisesta suorakaiteen muotoisia paloja.

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)