Tyrni-valkosuklaatorttuNostettu

Tyrni ja valkosuklaa kääriytyvät sovussa tyrnitorttuun.

Helppo

Tyrni-valkosuklaatorttu
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

4 henkilölle

Väliin

  • 130 g valkosuklaata
  • 175 g voita tai leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 3 rkl tyrnimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 2 1/2 dl vispikermaa

Taikina

  • 3 kpl kananmunia
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1/2 dl ohratärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Ohjeet

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon. Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä 225-asteisen uunin keskiosassa reilut 5 minuuttia. Kumoa valmis levy leivinpaperille. Irrota paistettaessa käytetty leivinpaperi torttulevyn päältä. Kiehauta kattilassa vettä. Aseta päälle kulhossa valkosuklaa ja anna sen sulaa. Nosta kulho pois vesihauteesta. Sekoita rasva suklaasulaan. Kaakaovoi erottuu tässä vaiheessa mutta jatka siitä huolimatta sekoittamista. Seos tasoittuu samalla kun se sekoiteltaessa jäähtyy. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä kylmässä puolisen tuntia, kunnes seos on jähmettynyt levitettäväksi. Sekoita joukkoon tyrnimehu ja sokeri. Levitä puolet täyteseoksesta pohjalevylle. Rullaa levy tiukaksi kääröksi. Suorista päät veitsellä. Vispaa kerma ja sekoita loppu täyteseos sen joukkoon. Kuorruta torttu seoksella ja nosta se vetäytymään kylmään ainakin tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)