Runebergin muffinitNostettu

Runebergintotut voi paistaa muffinivuoissa. Kuvassa Runebergin piiras.

Tosi helppo

Runebergin muffinit
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

8 henkilölle

Taikina

  • 150 g margariinia
  • 1 dl ruokotomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 dl korppujauhoja
  • 80 g jauhettua mantelia
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 2 tl appelsiinin raastettua kuorta
  • 100 g paiston kestävää vadelmamarmeladia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vettä

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokerit kevyesti. Vispaa joukkoon yksitellen kananmunat.
Sekoita keskenään kuiva-aineet. Lisää seos taikinaan, sekoita ja lusikoi taikina Bruno Italian leivosvuokiin, muffinivuokiin tai neljään Iso Amerikan muffinivuokaan.
 
Annostele päälle marmeladi. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa reilut 15 minuuttia, isoja muffineita hiukan kauemmin.

Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä. Lisää seokseen tipottain vettä, kunnes saat pursotettavaksi sopivan seoksen. Tee pursotuspussin kärkeen sopiva aukko tyllalle. Pujota tylla pursotuspussiin ja lusikoi tomusokeri-vesiseos pussiin. Pursota rengas hillosilmien ympärille.

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

(5/5)