Info

 

Sirpa Talka on ruoka-alan monitoimiosaaja, jonka ruokajuttuja on voitu vuosien aikana lukea monista aikakausilehdistä ja kirjoista. Erityisesti sydäntä lähellä ovat kasvikset, kakut, kalaruoka sekä gluteeniton ruokavalio. Ruokareseptiikan lisäksi  kokemusta löytyy myös ruokakuvauksista, elintarvikemarkkinoinnista ja sidosryhmäviestinnästä.

Yhteystiedot: Sirpa Talka
T:mi TalkaMat / Cake away / KakkuKlubi
(Y-tunnus 1722594-3)
+358 (0) 505 214 409

info(at-merkki)cakeaway.fi

Referenssit

 

Sirpa Talkan ruoka-aiheisia artikkeleja on vuosien varrella julkaistu mm. seuraavissa lehdissä sekä lehtitalojen ruokakirjoissa:

Me-lehti
Suomen Kuvalehti Gourmet
Helsingin Sanomat
Kotiliesi
Maalla-lehti
Cosmopolitan
Kodin Kuvalehti
Kotivinkki

Sirpa Talka on kirjoittanut WSOY:n tietokustanteille kirjoja:
Tee hyvä kakku – kodin kakkukoulu (2005)
Leivo pienin pistein Kevytleivontakoulu (2006)
Perheen ruokavuosi (2008)
Makeaa ja suolaista puutarhasta (2010)

Sirpa Talka on tuottanut aineistoa printtiin, nettiin ja/tai sidosryhmäviestintään seuraaville yrityksille:
Dr. Schär
Kotimaiset Kasvikset
Kananmunatiedotus
Munakunta
Apetit
Campbell’s Soup Finland
Euracon ja Fazer Suklainen keittiö

 

CURRICULUM VITAE SIRPA TALKA

Koulutus

Palvelutuotteen tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto (Omnia & Markkinointi-instituutti) 2009-2010.

5 päivän kakunkoristelukurssi, Squires Kitchen, Farnhamn, Englanti, 2006

Helsingin Yliopisto, Filosofinen tiedekunta
Kasvatustieteiden kandidaatti: Ravitsemustiede, 1995

Mikkelin kotitalousoppilaitos, Kuluttajaneuvonnan jatkolinja, 1993
Kielitaito
Suomi (äidinkieli)
Englanti (hyvä)
Ruotsi (hyvä)
Saksa (erinomainen)

Työkokemus

Yrittäjä Yes or Nope Europe Oy:ssä www.yesornope.club 5.2015-

Tuoteasiantuntija: Apetit Oyj (Apetit Pakaste Oy&Apetit Kala Oy), 8.2013-
Tuoteryhmäassistentti/Tuoteryhmäpäällikkö: Apetit Pakaste Oy&Apetit Kala Oy, 8.2010-8.2013

Kuluttajapalvelu: Arla Ingman 11.2009-8.2010

Free lancer ruokatoimittaja: asiakkaina mm. Hyvä Terveys, Me-lehti, Helsingin Sanomat, Kodin Kuvalehti

Cafe Cake Away 3/2008 – 3/2009

Talka.fi -kotisivut ja verkkokauppa 12/2006 – 3/2009

Free lancer ruokatoimittaja, yksityisyrittäjä vuodesta 2001

Osakas ravintolayrityksessä (2004-2005)

Ruokatoimittaja: Kodin Kuvalehti

Kuluttajaneuvoja ja IdeaKeittiö-konsultti: Unilever, markkinointiosasto

Opettaja: (2 X 5 kk) Elias Lönnrotin Kotitalousoppilaitos, Saksankielinen talouskoulu

Koekeittiökokemus: Kotiliesi, SOK-koekeittiö

TV-reseptivideot: Proidea/Kauppiaiden Komedia

Julkaisut
Tee hyvä kakku, WSOY, 2005
Leivo pienin pistein, WSOY, 2006
Perheen ruokavuosi, WSOY, 2008
Makeaa ja suolaista puutarhasta, WSOY, 2010

Harrastukset
Lentopallo, salsa, palstaviljely, bridge, golf, mökkeily, työmatkapyöräily sekä alttosaxofonin opiskelu. Lenkkeily päivittäin useita kertoja tanskalais-ruotsalaisen pihakoira Goliatin kanssa.

 

BRIEF IN ENGLISH

Family name: Talka

First name: Sirpa

Nationality: Finnish

Education:

Developement of service product, Markkinointi-instituutti/Omnia 2010
University degree of nutrition, Department of nutrition, Helsinki University 1995
Competence to teach home economics, Helsinki University
Studies in germanic philology, Helsinki University
Studies of consumer guidance, Home economics Institute, Mikkeli 1993

 

Language skills: Finnish, English, Swedish, Germany

 

Work experience:

Enterpreneur, Yes or Nope Europe Oy www.yesornope.club 5.2015-

Apetit Oyj: Apetit Pakaste Oy&Apetit Kala Oy, Product specialist 8.2013-

Apetit Pakaste Oy&Apetit Kala Oy, Product kategory assistant/manager 8/2010-8.2013

Arla Ingman Consumer careline 1/2009-8/2010

Free lancer food journalist, own company T:MI TALKAMAT since 2001 – 2008
Cafe Cake away and cake decorating items web shop 3/2008 – 3/2009

Home pages talka.fi since 12/2008 –

Free lancer food journalist, own company T:MI TALKAMAT since 2001
Partner in restaurant business (2004-2005)
Food journalist, Kodin Kuvalehti
Consumer service and IdeaKitchen consultant, Unilever Bestfood, Marketing Department
Teacher of home economics, German Housekeeping School, Sammatti
Assistant in Kotiliesi magazine
SOK (present Inex whole saler) experiment kitchen
Cooking films for TV-net in K-shops

 

Publications:

Tee hyvä kakku (Make a good cake), WSOY, 2005
Leivo pienin pistein (Bake with low Points (Weight Wacher)), WSOY, 2006
Perheen ruokavuosi (Familys Food Year), WSOY, 2008
Makeaa ja suolaista puutarhasta (Sweat and salty from Garden), WSOY,2010

 


Leave Comment

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway