Pesto-pinjansiemenmuffinitNostettu

Pesto-pinjansiemenmuffinit voit tarjota kateleipänä kasvissosekeitolle.

0
0
Tosi helppo

Pesto-pinjansiemenmuffinit
Valmistusaika
Kypsymisaika
Passiivinen valmistusaika 45min

Ainekset

12 kattaus

Täyte

  • 75 g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
  • 4 rkl pestoa
  • 5 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 rkl tuoretta timjamia

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä

Päälle

  • 1/2 dl tuoretta basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Ohjeet

 

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Lisää maitoliuokseen puolet kananmunasta, suola ja sokeri. Lisää seokseen jauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen, kunnes taikina on notkeaa. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja pane taikinan päälle leivinliina. Jätä taikina kohoamaan puoleksi tunniksi.

Vaivaa taikinaa hiukan. Ota taikinasta palanen ja kauli se levyksi uunivuoan (Ø 17 cm) pohjalle.

Kauli loppu taikina levyksi. Käytä apuna jauhoja. Leikkaa levyn reunasta kapea suikale ja vuoraa sillä vuoan reunat. Levitä rasvaa ja pestoa vuokaan pohjalevylle sekä kaulitulle taikinalevylle. Silppua valkosipulit ja ripottele silppu ja timjami levylle.

Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa rullasta 12-14 palaa palaa, nosta muffinivuokiin ja kohota leivinliinan alla 15 minuuttia. Voitele muffinit  lopulla kananmunalla. Silppua basilika. Ripottele leivonnaiselle basilikasilppua ja pinjansiemeniä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Tarjoa heti tai lämmitettynä esimerkiksi kasvissosekeiton kera.