Kylmäsavuporo-juustotorttuNostettu

SAvuporosta tulee todella maukas suolainen torttu.
0
0
Helppo

Kylmäsavuporo-juustotorttu
Valmistusaika
Passiivinen valmistusaika 3tunti

Ainekset

10 henkilölle

Juuri

  • 2 dl (laktoositonta), haaleaa maitoa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 dl tattarihiutaleita
  • 25 g (laktoositonta) margariinia sulatettuna tai 0,25 dl laktoositonta, juoksevaa margariinia
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl Teff-jauhoja

Koristelu

  • 50 g kylmäsavuporoa
  • 1 dl Risenta Marja&Pähkinäsalaattimix -valmistetta
  • 1 kourallinen persiljaa

Taikina

  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl Terff-jauhoja

Päälle

  • 4 kpl liivatelehteä
  • 800 g (laktoositonta) maustamatonta tuorejuustoa
  • 400 g (laktoositonta) ranskankermaa
  • 200 g kylmäsavuporoa
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1/2 dl maitoa

Kostutus

  • 1/2 dl maitoa

Ohjeet

Paista ensinnä leipäpohja kakkuun. Anna kauraryynien turvota hetken maidossa. Sekoita sulanut voi ja muut ainekset keskenään. Sekoita Teff-jauho joukkoon. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja ripottele sen pohjalle kauraa.

Kaulitse taikinasta pyöreä levy ja nosta se kakkuvuoan(halkaisija 24 cm) pohjalle. Peitä tuorekelmulla ja anna kohota huoneen lämmössä kaksi tuntia. Paista voileipäkakkupohjaa uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.

Jäähdytä leipäpohja leivinliinan ja tuorekelmun alla, jotta leipä säilyy pehmeänä. Puhdista irtopohjavuoka ja vuoraa se reunanauhalla. Kostuta leipäpohjaa maidolla.

Pane liivatelehdet likoamaan pieneen kulhoon kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Sekoita joukkoon ranskankerma.

Paloittele kylmäsavuporo pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää poro, valkosipuli ja mausteet täyteseokseen.

Kuumenna maito höyryäväksi. Nosta liivatteet vedestä ja puristele ne kuivaksi. Liuota liivatteet kuumaan maitoon.

Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan, peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Irrota torttu vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Koristele kakku.

Irrota kakkua ympäröivä reunanauha.

Ravintosisältö / Ruokavalio

(Dietti, gluteeniton, laktoositon)
Per Serving