PäärynätorttuNostettu

Keveä päärynätorttu paistetaan ohuelle hiivataikinapohjalle, joten rasvaa ei piiloudu palasiin.

0
0
Helppo

Päärynätorttu
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

15 kattaus

Pohja

  • 1 rkl hiivaa
  • 3/4 dl omenatuoremehua
  • 2 rkl fruktoosia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl kananmunia
  • 50 g margariinia
  • 1 ripaus suolaa

Päälle

  • 2 kpl sitruunoita mehuksi puristettuna
  • 8 kpl päärynöitä
  • 2 dl aprikoosimarmeladia
  • 4 rkl fruktoosia
  • 50 g manteleita suikaleina

Ohjeet

Kuumenna omenatuoremehu kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää fruktoosi ja 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita ja jätä taikinanalku leivinliinalla peitettynä tekeytymään puoleksi tunniksi.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää se taikinaan. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Sekoita taikinan joukkoon ripaus suolaa ja loput jauhot pienissä erissä. Muotoile taikinasta pallo ja pane se kulhoon leivinliinan alle kohoamaan vielä varttitunniksi.

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Kauli taikina levyksi uunivuokaan (27x37 cm).

Purista sitruunoista mehu. Kuori ja puolita päärynät, poista siemenkodat ja kasta päärynänpuolikkaat sitruunamehuun. Lado päärynänpuolikkaat vuokaan taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinaan.

Kaada loppu sitruunamehu tortun päälle.

Paista torttua 10 minuuttia uunin alaosassa. Alenna lämpötila 190 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia, kunnes piirakan pohja on kypsä ja reunoiltaan kauniin värinen.

Sivele tortun pinta aprikoosimarmeladilla. Ripottele päälle fruktoosi.

Paahda mantelilastuja hetki kuumassa, kuivassa paistinpannussa. Ripottele mantelilastut tortun päälle.

Ravintosisältö / Ruokavalio

(laktoositon)
Per Serving