KantarellipiirasNostettu

Kantarellista syntyy hyviin juustoihin yhdistettynä mahtavan makuinen piiras.

0
0
Helppo

Kantarellipiiras
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

10 henkilölle

Pohja

  • 2 kpl keitettyä perunaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl (laktoositonta) juoksevaa margariinia
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja

Päälle

  • 6 dl kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 kpl punasipulia
  • 3 rkl ketsuppia
  • 1 ripaus timjamia
  • 1/2 kpl mustapippurijuustoa, esim Mustapekka
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunia

Ohjeet

Survo perunat soseeksi. Lisää loput pohjan ainekset ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuokaan, halkaisija noin 18 cm. Paista sieniä pannulla kasviöljyssä, kunnes niiden sisältämä vesi on höyrystynyt. Lisää pannulle sipuli lohkoina ja jatka paistamista hetkinen. Mausta seos ketsupilla ja timjamilla. Lohko juusto pannulla ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Siirrä seos vuokaan piiraspohjalle. Sekoita keskenään maito ja kananmunat ja kaada seos vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt. PS. Suolaa en piiraaseen lisännyt, sillä juusto on melko suolaista. Jos haluat, lisää ripaus suolaa. Vinkki! Päälle voit siivuttaa mozzarellaa tai vuohenjuustoa.

 

Ravintosisältö / Ruokavalio

(laktoositon)
Per Serving