PorkkanasämpylätNostettu

Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä.

0
0
Helppo

Porkkanasämpylät
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

12 henkilölle

Taikina

  • 2 1/2 dl vettä

Taikina

  • 2 1/2 dl (laktoositonta) maitoa tai piimää tai omenatuoremehua
  • 800 g vehnäjauhoja
  • 100 g kauraisia sämpyläjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 15 g margariinia
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria
  • 100 g porkkanaraastetta
  • 2 1/2 tl suolaa

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai vesi-maitoseokseen. Lisää muut aineet paitsi porkkanaraaste. Vaivaa taikina hyvin, niin että se alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää porkkanaraaste viimeisenä. Peitä tuorekelmulla ja anna kohota 15 minuuttia. Muotoile taikina sämpylöiksi leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Jos käytät vaakaa, yhden sämpylän paino raakana on noin 75 g. Anna sämpylöiden kohota liinan alla 15 minuuttia. Paista 220 asteessa noin 12 minuuttia. Vinkki! Voit paistaa sämpylät matalammassa lämmössä ja jättää ne vaaleiksi. Pakasta sämpylät, sulata ja paista hetki uunissa, jotta saat niistä tuoreen oloiset.

Ravintosisältö / Ruokavalio

(laktoositon)
Per Serving