Runebergin piirasNostettu

Runebergin piiras on nopea versio perinneherkustamme. Taikina jää suurten hillolaikkujen alta sopivasti kosteaksi ja syödessä voidaankin keskustella siitä, onko piiras kypsä vaiko ei.

0
0
Tosi helppo

Runebergin piiras
Valmistusaika
Kypsymisaika

Ainekset

8 henkilölle

Taikina

  • 1 1/2 dl juoksevaa margariinia
  • 1 dl ruokotomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 1/2 dl korppujauhoja
  • 50 g jauhettua mantelia
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 1 rkl mantelimassaa raastettuna
  • 100 g vadelmamarmeladia
  • 2 rkl mantelirouhetta

Ohjeet

Mureat runebergintortut kuuluvat kevättalveen. Ne paistetaan perinteisesti korkeissa muoteissa. Tämä resepti on muunnos perinteisestä, ja paistetaan pitkään irtopohjavuokaan. Taikina jää suurten marmeladilaikkujen alla herkullisen kosteaksi. Alkuperäisohjeeseen verrattaessa mureus jäi mutta kuivuus on kaukana!

 

Vaahdota margariini ja sokeri kevyesti.

 

Vispaa joukkoon yksitellen kananmunat.

 

Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää ne taikinaan.

 

Leikkaa leivinpaperista suikale pitkänomaisen piirasvuoan (35X12 cm) pohjalle.

 

Levitä 2/3 taikinasta vuokaan. Raasta päälle mantelimassa ja peitä se lopulla taikinalla.

 

Jaa marmeladi piiraan päälle isoiksi sattumiksi.

 

Ripottele päälle mantelirouhetta.

Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.