Omena, luumut, päärynät sun muut hedelmät mehevöittävät amerikkalaisen pain eli amerikkalaisen, kannellisen omenapiirakan.
Omena, luumut, päärynät sun muut hedelmät mehevöittävät amerikkalaisen pain eli amerikkalaisen, kannellisen omenapiirakan.
Mittaa rasva ja jauhot monitoimikoneeseen ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää
sitruunamehu ja vesi. Anna koneen käydä hetki, kunnes aineksista muodostuu taikinapallo. Jaa
taikina kahteen osaan. Muovaa palat palloiksi, litistä hieman ja kääri kelmuun. Pidä taikinapalloja jääkaapissa
pari tuntia. Ota toinen taikinapala noin 10 minuutiksi
leivinpöydälle lämpiämään. Kauli pala noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi, joka saa olla hieman
isompi kuin vuoka (halkaisija noin 23 cm). Painele taikinalevy piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta vuoka jääkaappiin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pese omenat ja leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Sekoita muut täyteainekset kulhossa. Lisää joukkoon omenaviipaleet ja pyörittele ne varoen mausteseoksessa. Ota toinen taikinapala jääkaapista lämpiämään. Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Asettele omenaviipaleet siten, että keskelle syntyy korkeampi keko kuin reunoille.
Kauli toinen taikinapala kanneksi ja painele se vuokaan täytteen päälle. Pistele pintaan haarukalla aukkoja. Paista piirakka 225-asteisen uunin alaosassa 15 minuuttia, laske lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia. Sivele kuuma piirakka siirappivedellä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.