Mansikat ja sitruunakreemi ovat raikas yhdistelmä sokerikakun täytteenä. Runsaat täytteet takaavat mehevän kakun. Kardemumma sopii siihen loistavasti!
Mansikat ja sitruunakreemi ovat raikas yhdistelmä sokerikakun täytteenä. Runsaat täytteet takaavat mehevän kakun. Kardemumma sopii siihen loistavasti!
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 27 cm) mannasuurimoilla.
Sekoita keskenään kuiva-aineet.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri.
Lisää vaahtoon kuiva-aineet ja sekoita taikina vähin liikkein tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasoa hiukan alempana 35–40 minuuttia. Varmista kypsyys pistämällä kakkua puutikulla. Jos tikku jää kosteaksi, paista vielä hetkinen.
Anna kakun jäähtyä uunista oton jälkeen 10 minuuttia vuoassa.
Sirottele leivinpaperille tai keittiöliinalle sokeria. Kumoa kakku sen päälle. Pane vuoka takaisin kakun päälle. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Mittaa teflonpinnoitettuun, paksupohjaiseen kattilaan kananmunat, sokeri, hedelmien raastetut kuoret, sitruuna- ja appelsiinimehu sekä perunajauho. Kuumenna seosta kohtalaisella lämmöllä koko ajan voimakkaasti sekoittaen kunnes se sakenee. Älä keitä seosta vaan nosta kattila liedeltä.
Jäähdytä kiisseliä hieman ja vatkaa joukkoon rasva. Jäähdytä kylmässä. Vaahdota kerma. Sekoita vaahto kylmän kiisselin joukkoon.
Kokoa kakku. Kostuta jokainen kakkupohjasta leikattu levy vuorollaan kostutusliemellä. Levitä kakun jokaiseen väliin sitruunakreemiä. Jos sinulla on reilusti mansikoita, voit pudotella niitä sitruunakreemin joukkoon kakun väleihin.
Levitä kakun päälle appelsiinimarmeladi ja asettele mansikat marmeladikerroksen päälle.
Vispaa reunoille pursotettava kerma ja makeuta se tomusokerilla. Pursota alhaalta ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä.
PSSSST! Tässä vielä muutama kermakakkuniksi: