Tiramisu

Runsas ja täyteläinen tiramisu tutuilla aineksila eli mascarponella ja espressolla.

Sitruunainen suklaarulla

Herkullinen ja helppo tarjottava, jossa suklaa yhdistyy herkullisesti sitruunaan.

Pähkinäbrownies

Brownies-palat ovat muhkean suklaisia. Palat maistuvat jäätelön tai jogurttikermavaahdon kanssa.

Kirsikkatartaletti

Tyylikäs tartaletti vaniljaisella kreemillä ja sesongin marjoilla.

Raikas sitruunamarenkikakku

Tällä ohjeella teet marenkisen pinokakun, välissä ihanan raikasta jogurttitäyttä ja päällä marjoja tai hedelmää. Kun teet pohjat aiemmin tai käytät ostomarenkilevyjä, valmistuu tämä kakku ilman uunia.

Mansikkakakku

Sitruunainen mansikkakakku sokerikuorrutteella. Näyttävä juhlaherkku!

Artisokka-perunasose

Perunamuussi on aivan parasta, kun joukkoon keitetään al dente kuutioina maa-artisokkaa. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Ruotsissa jollakin kynttiläpajalla ja täytyy sanoa, että perunamuusi otti päätähden paikan koko aterialla. Tarjoa vaikkapa selleristä paistettujen, paneroitujen pihvine kanssa.

Vegaani nakkikastike

Nakkikastikkeesta tulee hyvää, vaikka sen tekisikin soijanakista.

Puolukka-ruisherkku

Ihana yhdistelmä makea ja hapanta. Rukiin maku sopii täydellisesti puolukkaan.

Omenatorttu

Ohuen ohuelle pullapohjalle  leivottu hedelmäinen torttu on melko keveää. Saa ottaa toisenkin palan!

Lanttupotut

Perunan täytteenä voi olla toista juuresta, kuten lanttua. Edullista ja maukasta arkiruokaa, joka valmistuu mukavasti paukkupakkasilla leivinuunin lämmössä.

muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut

Reilu annos taikinaa, koska muurinpohjaletut hupenevat kuin vesi kuumille kiville.

ksavulohitahna

Savulohitahna

Savukalatahna uuniperunalle, sandwichin ja voileipäkakun väliin, bagelille, letuille ja vohveleille.

tomaatti-sipulisalaatti

Tomaatti-sipulisalaatti

Retro salaatti tomaatista ja sipulista. Kesäinen lisäke uusille perunoille ja grilliherkuille.

Bostonkakku

Asioitko tukussa? Osta laatikko raakapakastekorvapuusteja ja leivo näyttävät bostonkakut näillä ohjeilla.

Avokadoleivät

Raikas avocadoleipä viimeistellään balsamicosiirapilla.

Kinkkujuustopiirakka

Ruokaisa, klassinen piiras, jonka voit tarjota salaatin keraa lounaaksi, iltapalaksi tai juhlapöydän suolaisena palana.

porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä. Koska syksyllä porkkana on niin hyvää, raastetaan s

Porkkanasämpylät

Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä. Koska syksyllä porkkana on niin hyvää, raastetaan s

Voikreemi

Voikreemi käy muffinien koristeluun, on herkullinen kakun täyte ja kuorrute. Se on välttämättömyys kuin alushame tyylikkäässä pukeutumisessa. Käytä voikreemiä juhlakakkuja valmistaessasi tasoittamaan kakun pinnan. Kreemi estää myös kakun kosteuden siirtymisen kuorrutteeseen.

Vaniljainen mansikkakääretorttu

Vanilja-mansikkakääretorttu on nopea valmistaa yllätysvieraiden kurvatessa pihamaalle. Väliin sopivat myös vadelmat.

Vanilja-raparperimarmeladi

Keitä hilloa raparperista, mausta jäähtynyt hillo vaniljalla ja käytä piirakassa ja kakuntäytteenä.

Vanilja-raparperimarmeladi

Keitä hilloa raparperista, mausta jäähtynyt hillo vaniljalla ja käytä piirakassa ja kakuntäytteenä.

Vanilja-banaanivaahto

Maukas banaani-tuorejuusto-vaniljavaahto kakun väliin. Erityisen herkullista mansikkakakkussa.

Unelma-aamiainen

Unelma-aamiainen voi koostua esimerkiksi seuraavista aineksista: paistetusta kananmunasta, pekonista, köyhien ritareiden tavoin paistetuista paahtoleivistä sekä kahvista. Jotta kaikki on kuumaa ja rapeaa, on paistojärjestys olennainen.

Tyrni-valkosuklaatorttu

Tyrni ja valkosuklaa kääriytyvät sovussa tyrnitorttuun. Torttu ei ole kovin ryhdikäs, arki-illan herkku ennemmin kuin juhlapöytään. Jos haluat siitä juhlavan, lisää täytteeseen haalea seos, jossa on 2 liivatelevyä kuumaan maitoon sulatettuna.

Tiikerikakku

Tiikerikakku on vanha, tuttu mutta aina tervetullut tarjottava, erityisesti hillolla viimeisteltynä.

Teriyaki-lohi

Teriyaki-mauste ja siirappi maustaa uunilohen mielenkiintoisesti.  

Gluteenittomat teeleivät

Teeleivät on nopea tehdä ja niillä tulee nopeasti hyvä, kotoisa tuoksu taloon. Teeleipiä voi valmistaa monella reseptillä, aina sen mukaan mitä jauhoja tai rasvaa kaapeista löytyy. Teff-jauho tuo taikkinaan mukavasti kuituja.

Taatelikakut koko suvulle

Taatelikakku on mieluinen lahja ja vieminen joulun aikaan. Ja helppo tehdä vaikkapa myyjäisiin.

Suomalaiset puikot

Suomalaiset puikot ovat mureita, mantelisia pikkuleipiä, jotka kuuluvat perinnejouluun.

Suklaavaahto

Suklaavaahto on herkullista kakun täytteenä sekä kahvikakun lisukkeena.

Suklaavaahto

Suklaavaahto on herkullista kakun täytteenä sekä kahvikakun lisukkeena.

Suklaamoussekakku

Tämä kakku näyttää vaikealta tehdä muttei ole. Onnistut kun noudatat tarkasti työohjetta. Koska kakku pakastetaan, sopii se loistavasti suurten juhlien järjestäjälle. Ota moussekakku jääkaappiin neljä tuntia ennen tarjoamista.

Suklaa-mansikat

Jos mansikan maku jollakin paranee on se jokin suklaa.

Sitruunainen mansikkakakku

  Sitruunainen mansikkakermakakkku, jonka taikina on maustettu kardemummalla. Raikkautta kakkuun antaa appelsiinimarmeladi.

Sienikakku leipävuokaan

Sienikakku on sokerikakku, jonka taikinaan lisätään kiehuvaa vettä. Kakku on sienimäisen mehevä eikä murene leikattaessa kuten tavallinen sokerikakku. Tämän vuoksi sienikakku on oivallinen kakkupohja kun leivottavana on mielikuvituksellinen, muotoiltava kakku. Leivottaessa sienikakku leipävuokaan, saadaan oivallinen aihio, josta tehdä fantasiakakku. Vaikkapa junakakku.

Sekametelisoppa

Kuivatuista hedelmistä keitetty hedelmäkeitto, tuttavallisemmin sekametelisoppa tarjotaan riisipuuron kera.

Rommi-kirsikkakakku

Saksalaistyylinen, gluteeniton rommi-kirsikkakakku on oiva syys- ja talvitarjottava.

Punaraitakeksirullat

Punaraitakeksirullat vaativat hiukan askartelua mutta niistä saa hauskat koristeet kakun päälle tai jäätelöannoksiin.

Punaraitakeksirullat

Punaraitakeksirullat vaativat hiukan askartelua mutta niistä saa hauskat koristeet kakun päälle tai jäätelöannoksiin.

Quich, sämpylä tai sconssi – kaikki samalla taikinalla

Gluteeniton quich on maukas iltapala salaatin kera.

Runebergin piiras

Runebergin piiras on nopea versio perinneherkustamme. Taikina jää suurten hillolaikkujen alta sopivasti kosteaksi ja syödessä voidaankin keskustella siitä, onko piiras kypsä vaiko ei. Mureat runebergintortut kuuluvat kevättalveen. Ne paistetaan perinteisesti korkeissa muoteissa. Tämä resepti on muunnos perinteisestä, ja paistetaan pitkään irtopohjavuokaan. Taikina jää suurten marmeladilaikkujen alla herkullisen kosteaksi. Alkuperäisohjeeseen verrattaessa mureus jäi mutta kuivuus on […]

Punajuuri-silakkaleivät

Keitetyistä punajuurista, ruisleivästä ja säilötyistä silakoista koostat mahtavat punajuurieivät.

Punajuuri-silakkaleivät

Keitetyistä punajuurista, ruisleivästä ja säilötyistä silakoista koostat mahtavat punajuurieivät.

Punajuuriruudut

Punajuuri sopii makean leivonnan raaka-aineeksi. Viskilikööristä vivahteensa saava kuorrute juhlistaa nämä punajuuriruudut. (Kuvassa sillileivät, punajuuri on ällistyttävän monikäyttöinen).

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway