Pursotettava sokerikuorrute

Pursotettava sokerikuorrute sopii monenlaiseen koristeluun: pursottamiseen ja kiinnittämään esimerkiksi hopeakuulia. Treenaamalla syntyy todella näyttävät koristeet kukten kuvan kyyhkyset. Seos kuivuu ja sopii siksi hyvin pipareiden koristeluun. Munanvalkuaisjauheesta saat aina samanlaisen seoksen, kananmunien kokovaihtelu ei ole haasteena. Ohjeet poikkeavat hiukan toisistaan. Puhdas kulho on kriittinen, rasva häiritsee vaahtoutumista. Happo tuo jäntevyyttä seokseen, ei siis huono ajatus […]

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.

Pistaasi-suklaacookiet

Pistaasi-suklaacookiet maistuvat iltapalana maitolasin kanssa makoisilta.

Perunalepuskat

Perunalepuskat leivotaan tähteeksi jääneistä perunoista tai perunasoseesta. Tarjoa lepuskat sesongin salaatin kera.

Perunakakku

Perunakakku on kuivakakku tai kahvikakku, jonka taikinaan voit hyödyntää kypsät, tähteeksi jääneet perunat.

Peltileipä

Peltileipätaikina on nopeasti taputeltu pellille. Paistoajaksi riittää 15 minuuttia. Pakasta paloina ja herkuttele leivänpaahtimen kautta kuumina. (kuvassa teeleivät)

Parsakaali-mozzarellapiiras

Parsakaali-mozzarellapiiras on näyttävä ja maistuva tarjotava juhlapöytään.

Pandoro-kakku

Osaatko tarjoilla italialaista Pandoro-kakkua? Se on jouluherkku. Herkullista myös vadelmahillon ja kerman kera.

Nachosvuoka

Mehevä nachosvuoka on illanistujaisten suosikkiherkku.

Nokkospaistokset

Herkulliset paistokset, jotka valmistat nokkosesta tai pinaatista.

Mustaherukkatorttu

Mustaherukka ja suklaa muodostavat viettelevän yhdistelmän aikuiseen makuun. Tässä tortussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.  

Munavoi

Munavoi maistuu erityisen herkulliselta karjalanpiirakoiden päällä. Kevyemmän levitteen saat käyttämällä siihen raejuustoa.

Mokkapalat

Mokkapalat ovat teinien suosikkileivonnaisia. Helppo tehdä ja hyvän makuinen. Ne eivät vaan säily kovin hyvin=)

Mokkapalat

Mokkapalat ovat teinien suosikkileivonnaisia. Helppo tehdä ja hyvän makuinen. Ne eivät vaan säily kovin hyvin=)

Meetwursti-voileipäkakku

Tämän kakun salaisuus on suurkeittiötuotteena myytävä pekonin makuinen Creme Bonjour Carbonara-tuorejuusto. Jos et saa sitä käsiisi, käytä muuta tuorejuustoa. Jos sinun tulee tehdä laktoositon voileipäkakku, korvaa tuorejuusto laktoosittoman tuorejuuston ja majoneesin seoksella.

Maustekakku

Mausteinen kuivakakku sopii moneen tee- ja kahvihetkeen mutta yleisimmin sitä paistetaan jouluksi. Kuten itävaltalainen omenakakkku, taikinaa mehevöittää omenasose.

Marenkinen luumukakku

Valmiista marenkipohjasta syntyy käden käänteessä muhkea luumukakku. Pihapuun luumut ovat parhaita. Makeita ja mehukkaita.

Marenkinen luumukakku

Valmiista marenkipohjasta syntyy käden käänteessä muhkea luumukakku. Pihapuun luumut ovat parhaita. Makeita ja mehukkaita.

Mansikkakermakakku

Mansikkakermakakku koristeltiin mansikankuvalla.

Mämmivaahto

Mämmin makumaailmaan sopivat loistavasti vanilja, appelsiini ja verigreippi.

Luumu-omenapiiras

Mehevä syksyinen hedelmäpiiras luumuista ja omenasoseesta.

Lohi-parsakaali-kinkkurullat

Lohesta, parsakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta syntyy maukas ruoka, jota kehtaa tarjota vaikka juhlissakin.

Lohi-juustotorttu

Kylmäsavustettu lohi ja mäti ovat aineksina tässä näyttävässä voileipäkakussa.

Lohi-juustotorttu

Kylmäsavustettu lohi ja mäti ovat aineksina tässä näyttävässä voileipäkakussa.

Lime-curd-valkosuklaatahna

Limetti curd-valkosuklaatahna on herkullista voileipäkeksillä, paahtoleivällä ja kakun täytteenä. Se on myös erittäin käyttökelpoinen kakun päälle ohuelti sipaistuna, ennen kaulittavan sokerikuorrutteen plaseeraamista kakulle.

Lime-curd-valkosuklaatahna

Limetti curd-valkosuklaatahna on herkullista voileipäkeksillä, paahtoleivällä ja kakun täytteenä. Se on myös erittäin käyttökelpoinen kakun päälle ohuelti sipaistuna, ennen kaulittavan sokerikuorrutteen plaseeraamista kakulle.

Laskiaispullat

Laskiaispulla täytetään kermalla, marsipaanilla ja/tai hillolla. Se on perinteisesti tarjottu lautaselta kuumassa maitotilkkasessa.

Lammaspaisti leivinuunissa

Lammaspaisti kypsyy murevaksi savipadassa leivinuunissa pitkään haudutettuna.

Lemin särä

Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.

Lemin särä

Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.

Kuivatut hedelmälastut

Kuivatut hedelmät ovat näyttävä koriste. Niiden tekeminen on hidasta, joten työ kannattaa suunnitella siten, että kerralla syntyy koristeita moneen lähitulevaisuuden tarpeeseen. Tee sitruunaliemi ja kasta siihen päärynä, omena tai banaanilastuja. Voit käyttää niitä leivonnaisten koristelussa ja monessa muussa. Esimerkiksi sinihomejuusto-päärynäsalaatti on näyttävä päärynälastuilla koristeltuna.

Kylmäsavuporo-juustotorttu

Savuporosta tulee todella maukas suolainen torttu.

Kotitekoinen jogurtti ja talkkunamurot

Jogurtin tekeminen kotona on helppoa, kun talosta löytyy jogurttikone. Mikäli konetta ei löydy, tulisi vähintäänkin löytyä hyvä uuni ja lämpömittari. Valmis jogurtti maistuu maukkaimmalta talkkunamurojen ja marjasoseen kera.

Kinkku-paprikarulla

Kääräisemällä voileipäkakku rullaksi tuorekelmun avulla, voi kostutusta olla reilusti. Lopputulos on todella mehevä.

Kiille kakkuun

Vahvasta marjatäysmehusta tulee maukas kiille kakkuun. Hyytelöiminen viimeistelee herkkusi! Valuta kiillettä kakulle tai tortulle aseteltujen marjojen ja hedelmien päälle tai tee reilu annos kauniiksi, kiiltäväksi kerrokseksi juustokakkuun.

Kevyt pohja makeille tortuille

Kevyt pohja makeille tortuille ja piiraille saa makua sitruunankuoresta. Tämä piiras on kuin Runebergintorttu mutta raikkaampi.

Keveä marenki

Tiesitkö, että marenki onnistuu myös makeutusjauheesta? Höyhenenkeveää!

Keveä kääretorttupohja

Leivo keveä pohja kääretorttuun.

Kesämössö

Kesämössö on levite tai tahna, joka maistuu leivällä, salaatinkastikkeena tai pihvin lisukkeena.

Kesäinen marenkipai

Kesäinen marenkipai kätkee sisälleen mansikkaa, raparperia ja persikoita.

Keliaakikon kakkupohja

Gluteeniton kakkupohja on helppo tehdä.

Keksit

Keksit purkissa on kiva ja maistuva keittiön somiste. Niitä on mukava ottaa iltateen kera tai murustella marjajälkiruokiin. Tässä on hyvä keksiohje, jota voit halutessasi muunnella esimerkiksi vaniljalla, sitruunalla tai kardemummalla maustaen.

Kaurapuuro kirsikkakiisselillä

Päivittäinen puuroannos maittaa kun lisukkeita vaihdellaan. Kirsikkakiisseli ja pellava-mustikkarouhe sopivat talviaamuun.

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on perinteinen, erittäin helppovalmisteinen liharuoka.

Kantarellipiiras

Kantarellista syntyy hyviin juustoihin yhdistettynä mahtavan makuinen piiras.

Kaneliässät

Kaneliässät maistuvat ympäri vuoden, myös jouluna.

Kalattoman sillisalaatti

Kalattoman sillisalaatti on herkullinen lisuke uusille perunoille ja monelle muulle herkulle. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Lasipalatsin ravintolassa noutopöydässä. Sen jälkeen sitä onkin tehty joka kesä.

Kakkupohja ilman kananmunia

Leipominen onnistuu tarvittaessa myös ilman kananmunia. Koska kananmuna sitoo kosteutta, kannattaa leivonnaiset pakastaa jos ei niitä syödä kerralla.

Juustoteeleivät

Teeleipä valmistuu nopeasti leivinjauhetta sisältävällä taikinalla. Makua antavat vilja ja juustot.

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway