NachosvuokaNostettu

Mehevä nachosvuoka on illanistujaisten suosikkiherkku. Ohjetta varioiden syntyy myös gluteeniton annos.

0
0
Hiukan haastava

Nachosvuoka

Ainekset

4 henkilölle

Kastike

  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 l maitoa
  • 1 ps juustoraastetta tai sekoitus cheddaria ja emmentaalia

Vuokaan

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 kpl sipulia
  • 400 g jauhelihaa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl tacomaustetta tai
  • 1 ripaus chilimaustetta
  • 3/4 prk tomaattikastiketta tai
  • 1 prk salsakastiketta
  • 1/2 ps nachoja

Ohjeet

Kuumenna tilkka kasviöljyä paistinpannulla. Kuori sipulit ja kuullota ne keskilämmöllä kypsiksi. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Sekoita kypsän jauhelihan joukkoon valkosipuli, tacomauste ja tomaattikastike.

Sekoita kattilassa kastikkeen kasviöljy ja jauhot. Kuumenna seos sitä koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Kun seos sakenee, lisää maito muutamassa erässä seosta samalla sekoittaen, jotta saat tasaisen kastikkeen. Jatka keittämistä keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kastike on sakeahkoa. Nosta kattila liedeltä ja sulata halutessasi joukkoon hiukan juustoraastetta.

Jaa uunivuokaan kerroksittain nachoja, jauhelihaseosta ja kastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista nachosvuokaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Tarjoa lisäksi guacamolea, maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa sekä esimerkiksi höyrytettyä bataattia sinapinsiemenillä maustettuna.

 

Recipe notes

.Vinkki! Aterian aineksista saat koottua helposti gluteenittoman annoksen: jätä valkokastike pois ja lisää vuokaan sen sijaan kypsää bataattia ja maissia tuomaan väriä ja vaihtelua annokseen.