Hapanjuurivohvelit

Valmistan vohvelit ilman reseptiä näppituntumalla. Otan hyvissä ajoin, mielellään edellisenä iltana leipäjuuren jääkaapista ja ruokin sen. Kuullostaa aivan virtuaalilemmikki Tamagotchilta, jota lapset eivät saaneet viedä päiväkotiin ja se siksi päätyi joskus mukaan työpaikalleni päivähoitoon. Kotijääkaappini valkoista, japanihenkistä taikinajuuripurkkiani kutsumme Fukushimaksi, koska se voi ajoittain olla hyvinkin energinen.

Ruokaisa munakas

Hedonistin aamiaispannari ja lisäkesalaatti

Tämä ruokaisa pannukakku sopii erinomaisesti brunssitarjoiluihin.

Suuri pekonimuffini

Tee iso muffini makean kahvikakun vaihtoehdoksi tai brunssipöytään. Omena ja pekoni antavat muffinille makua.

Avokadoleivät

Raikas avocadoleipä viimeistellään balsamicosiirapilla.

Mansikkajogurtti

Päivän ruokavalioni on leipävoittoinen. Syön aamiaisella pari palaa tummaa leipää. Lounasaikaan syön ikään kuin toisen aamupalan, kun syön uudelleen ruisleipää ja otan kulhollisen jogurttia. Mansikkaisesta herkustani ei ole kuvaa, mutta herautan veden kielelle mansikkakakkukuvituskuvalla.

Sinappinen kinkkumunakas

Munakas on pikaruokaa parhaimmillaan. Sen raaka-aineet löytyvät aina kaapistamme. Paitsi että munakas käy pääruoasta, paistamme niitä usein sunnuntaisin aamupalaksi. Runsas, kasviksia sisältävä munakas tuo mieleen ulkomaanmatkojen hotelliaamiaisten paistopisteet, joiden runsaista höysteistä saa osoitella kokille sormella mieleisensä täytteet. Munakas maistuu hyvältä myös kylmänä. Joulukinkun jämät tulee käytettyä tarkkaan munakkaissa.

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway