Kimppamökki

 

Yhteismökki on kiinnostava mökkeilymuoto, jota suosittelen sosiaaliselle ja vastuulliselle.

Helsingin Vartiosaaren Björknäs II toimii yhteisöllisesti. Tämä kaupungin omistama, 1912 rakennettu puuhuvila on ollut vuodesta 2015 lähtien vuokrattuna HelVi ry:lle eli Helsinkiläisten loma- ja virkistysyhdistykselle, jossa on noin 60 jäsentaloutta. Yhdistys perustettiin autioituneen huvilan saamiseksi yhteisölliseen käyttöön. HelVi edistää kaupunkilaisten virkistysmahdollisuuksia Vartiosaaren luonnossa ja vaalii saaren ympäristöarvoja.

Pidämme huvilaa yllä talkoovoimin. Osallistumme myös Vartiosaaren yhteisten tapahtumien järjestämiseen, kuten Höyrylaivakahvilan pyörittämiseen kiinnostuksemme mukaan varattavina toimintapäivinä sekä Vartiosaaripäivään pop-up -lounaskahvilan muodossa.

Huvilan mukava käyttö onnistuu yhteisten ja omatoimisten talkoiden avulla. Meillä pyörii talkookalenteri, ja tehtäviä on vastuutettu mm. veneryhmälle, sisustusryhmälle ja puutarharyhmälle.

Huvilassa on neljä huonetta, jotka varataan varauskalenterissa. Öitä saa varata viisi per kesä, mutta kahden jälkeen vapaana olevaan huoneeseen saa tehdä extempore-varauksen. Jäsenet voivat yöpyä myös yläaulassa ilman varausta, tai telttailla suurella tontillamme. Sauna on jäsenten käytössä, olipa varannut huoneen tai ei.

Huvila on ensisijaisesti jäsenten käytössä, sitä ei vuokrata yksityistilaisuuksiin. Jäsenistössä on jonkin verran vaihtuvuutta eli mukaan toimintaan voi hakea, jos kommuunimökki kiinnostaa. Lue lisää huvilan kotisivuilla. Parhaiten mukaan pääset ottamalla selvää, milloin on seuraavat talkoot ja tulemalla mukaan niihin. Tutustut muihin, näet tilat ja vastuut ja voit miettiä, olisiko yhteismökkeily sinun juttusi.

 

Parasta Björknäsissä minulle on, että olen halutessani puolessa tunnissa kotoa saunanlämmityksessä. Pidän vanhan talon tunnelmasta ja olen pohtinut oman huvilan hankintaa. Björknäsissä saan nautiskella ja toisaalta vain 1/60 hoitovastuista jää minulle, mikä on nykyiseen elämäntilanteeseeni sopiva panostus ajallisesti. Rahallisesti tämä on ehdottoman järkevä ratkaisu, sillä parin sadan euron vuosijäsenyydellä tuskin saisin polttoaineita ostettua, jos ajelisin mökille jonnekin Helsingin ulkopuolelle. Villalle on myös kiva mennä, koska siellä on usein seuraa ja vilinää.

 

Kesällä 2020 saareen liikennöi aurinkosähköllä toimiva lautta Reposalmesta. Lue aiheesta ja liikkumisesta lisää Vartiosaaren omilla kotisivuilla. Tervetuloa Vartiosaaripäivänä sunnuntaina 23.8. tutustumaan huvilaamme ja herkuttelemaan kahvilamme annilla!


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway