Talon glögi

Mieheni on perso glögille, minkä vuoksi aloitamme glögikauden heti ensilumen sadettua. Varmistan glögin saatavuuden ostamalla sitä heti joulun jälkeen varastoon tulevana loka-marraskuussa korkattavaksi. Jos teen glögiä itse, keitän sen karpaloista. Juon karpalomehua usein aamiaisella, sillä se on raikasta ja siinä on runsaasti antioksidantteja. Siivilään jääneistä karpaloista keitän kiisselin.

Karpalokiisseli

Kun keitän karpalosta mehua, en raaski heittää siivilöinnistä jäävää sakkaa pois vaan kaadan sen takaisin kattilaan ja keittelen siitä laimeaa mehua kiisselin pohjaksi.

Karpalopaistos

Ruishiutaleet sopivat happamien marjojen seuraan. Jos en tee syksyisen aterian päätökseksi tätä fariinisokerilla makeutettua karpalopaistosta niin sitten kerrostan lasiin kinuskikastikkeella maustettua kermaa, puolukoita ja paistinpannussa ilman rasvaa paahdettuja ruishiutaleita

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway