Sitruuna ja unikko ovat hauska yhdistelmä kakkupohjassa.
Sitruuna ja unikko ovat hauska yhdistelmä kakkupohjassa.
Sekoita reilussa kulhossa keskenään kananmunat, maito sekä rypsiöljy. Raasta kahdesta sitruunasta kuori kulhoon ja lisää joukkoon yhden sitruunan mehu. Mittaa kulhoon loput raaka-aineet ja sekoita hyvin.
Jos käytät toista gluteenittomaan leivontaan soveltuvaa jauhoseosta johon ei ole lisätty sokeria, nosta silloin sokerin määrä 220 grammalla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 x 30 cm vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30-40 minuuttia. Tai kunnes kakku on kypsä. Paiston aikana kakun pinta saattaa kuplia, se kuitenkin tasoittuu uunista pois otettaessa.
Tarjoa viettelevästi (laktoosittoman) kermavaahdon ja marjojen kera!