Tämä luumukakku on mehevä, mutta kruunaa se silti tarjoiltaessa kermavaahdolla.
Viinirypäleestä puristettu tuoremehu antaa kakun täytteelle hienostuneen aromin.
Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä. Koska syksyllä porkkana on niin hyvää, raastetaan s
Vanilja-mansikkakääretorttu on nopea valmistaa yllätysvieraiden kurvatessa pihamaalle. Väliin sopivat myös vadelmat.
Tyrni ja valkosuklaa kääriytyvät sovussa tyrnitorttuun. Torttu ei ole kovin ryhdikäs, arki-illan herkku ennemmin kuin juhlapöytään. Jos haluat siitä juhlavan, lisää täytteeseen haalea seos, jossa on 2 liivatelevyä kuumaan maitoon sulatettuna.
Tiikerikakku on vanha, tuttu mutta aina tervetullut tarjottava, erityisesti hillolla viimeisteltynä.
Teeleivät on nopea tehdä ja niillä tulee nopeasti hyvä, kotoisa tuoksu taloon. Teeleipiä voi valmistaa monella reseptillä, aina sen mukaan mitä jauhoja tai rasvaa kaapeista löytyy. Teff-jauho tuo taikkinaan mukavasti kuituja.
Taatelikakku on mieluinen lahja ja vieminen joulun aikaan. Ja helppo tehdä vaikkapa myyjäisiin.
Suomalaiset puikot ovat mureita, mantelisia pikkuleipiä, jotka kuuluvat perinnejouluun.
Tämä kakku näyttää vaikealta tehdä muttei ole. Onnistut kun noudatat tarkasti työohjetta. Koska kakku pakastetaan, sopii se loistavasti suurten juhlien järjestäjälle. Ota moussekakku jääkaappiin neljä tuntia ennen tarjoamista.
Sitruunainen mansikkakermakakkku, jonka taikina on maustettu kardemummalla. Raikkautta kakkuun antaa appelsiinimarmeladi.
Sienikakku on sokerikakku, jonka taikinaan lisätään kiehuvaa vettä. Kakku on sienimäisen mehevä eikä murene leikattaessa kuten tavallinen sokerikakku. Tämän vuoksi sienikakku on oivallinen kakkupohja kun leivottavana on mielikuvituksellinen, muotoiltava kakku. Leivottaessa sienikakku leipävuokaan, saadaan oivallinen aihio, josta tehdä fantasiakakku. Vaikkapa junakakku.
Saksalaistyylinen, gluteeniton rommi-kirsikkakakku on oiva syys- ja talvitarjottava.
Gluteeniton quich on maukas iltapala salaatin kera.
Runebergin piiras on nopea versio perinneherkustamme. Taikina jää suurten hillolaikkujen alta sopivasti kosteaksi ja syödessä voidaankin keskustella siitä, onko piiras kypsä vaiko ei. Mureat runebergintortut kuuluvat kevättalveen. Ne paistetaan perinteisesti korkeissa muoteissa. Tämä resepti on muunnos perinteisestä, ja paistetaan pitkään irtopohjavuokaan. Taikina jää suurten marmeladilaikkujen alla herkullisen kosteaksi. Alkuperäisohjeeseen verrattaessa mureus jäi mutta kuivuus on […]
Punajuuri sopii makean leivonnan raaka-aineeksi. Viskilikööristä vivahteensa saava kuorrute juhlistaa nämä punajuuriruudut. (Kuvassa sillileivät, punajuuri on ällistyttävän monikäyttöinen).
Perunalepuskat leivotaan tähteeksi jääneistä perunoista tai perunasoseesta. Tarjoa lepuskat sesongin salaatin kera.
Perunakakku on kuivakakku tai kahvikakku, jonka taikinaan voit hyödyntää kypsät, tähteeksi jääneet perunat.
Peltileipätaikina on nopeasti taputeltu pellille. Paistoajaksi riittää 15 minuuttia. Pakasta paloina ja herkuttele leivänpaahtimen kautta kuumina. (kuvassa teeleivät)
Parsakaali-mozzarellapiiras on näyttävä ja maistuva tarjotava juhlapöytään.
Mustaherukka ja suklaa muodostavat viettelevän yhdistelmän aikuiseen makuun. Tässä tortussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.
Mokkapalat ovat teinien suosikkileivonnaisia. Helppo tehdä ja hyvän makuinen. Ne eivät vaan säily kovin hyvin=)
Mausteinen kuivakakku sopii moneen tee- ja kahvihetkeen mutta yleisimmin sitä paistetaan jouluksi. Kuten itävaltalainen omenakakkku, taikinaa mehevöittää omenasose.
Valmiista marenkipohjasta syntyy käden käänteessä muhkea luumukakku. Pihapuun luumut ovat parhaita. Makeita ja mehukkaita.
Kylmäsavustettu lohi ja mäti ovat aineksina tässä näyttävässä voileipäkakussa.
Laskiaispulla täytetään kermalla, marsipaanilla ja/tai hillolla. Se on perinteisesti tarjottu lautaselta kuumassa maitotilkkasessa.
Kuivatut hedelmät ovat näyttävä koriste. Niiden tekeminen on hidasta, joten työ kannattaa suunnitella siten, että kerralla syntyy koristeita moneen lähitulevaisuuden tarpeeseen. Tee sitruunaliemi ja kasta siihen päärynä, omena tai banaanilastuja. Voit käyttää niitä leivonnaisten koristelussa ja monessa muussa. Esimerkiksi sinihomejuusto-päärynäsalaatti on näyttävä päärynälastuilla koristeltuna.
Kääräisemällä voileipäkakku rullaksi tuorekelmun avulla, voi kostutusta olla reilusti. Lopputulos on todella mehevä.
Kesäinen marenkipai kätkee sisälleen mansikkaa, raparperia ja persikoita.
Keksit purkissa on kiva ja maistuva keittiön somiste. Niitä on mukava ottaa iltateen kera tai murustella marjajälkiruokiin. Tässä on hyvä keksiohje, jota voit halutessasi muunnella esimerkiksi vaniljalla, sitruunalla tai kardemummalla maustaen.
Kantarellista syntyy hyviin juustoihin yhdistettynä mahtavan makuinen piiras.
Leipominen onnistuu tarvittaessa myös ilman kananmunia. Koska kananmuna sitoo kosteutta, kannattaa leivonnaiset pakastaa jos ei niitä syödä kerralla.
Teeleipä valmistuu nopeasti leivinjauhetta sisältävällä taikinalla. Makua antavat vilja ja juustot.
Piimästä ja mausteista makunsa saava mausteinen joululeipä voidellaan makeaksi siirapilla.
Hiivaleipä on helppo tehdä itse. Hinta on ostoleipää edullisempi ja kotiin saat vaivan palkaksi mahtavat tuoksut.
Hasselpähkinäkeksit sopivat erityisesti talviaikaan kahvipöytään kuuman kaakaon kanssa herkuteltaviksi.
Hasselpähkinäinen marenki sopii hienosti mansikkakakkuun.
Hannatädinkakut ovat perinteisiä, helppotekoisia joululeivonnaisia.Ne saavat makunsa karvasmanteliöljystä. Kuvassa hannatädinkakkujen lisäksi suomalaiset puikot ja onpa tarjottimella vielä pala hedelmäkakkuakin. Kamala kuva! Ensi jouluna päivitykseen ;=) Jos raaskin sittenkään. Tuo punainen, muovinen tarjotin on nostalginen. Sillä on nostettu pöytään monet joulupyhän tarjoilut ja kuumat korvapuustit.
Mokkapalat maistuvat perinteisellä reseptillä valmistettuina. Nämäkin maistuvat ja sopivat myös keliaakikolle.
Sitruuna ja unikko ovat hauska yhdistelmä kakkupohjassa.
Laiskan naisen gluteeniton piirakkaohje. Nopeaa ja helppoa mutta herkullista!
Ellen Svinhufvudin tiedetään sanoneen “Paras kakku kaupungissa” syödessään Stellan Fragilité-kakkua, jota konditoria sittemmin leipoi Ellen Svinhufvud kakun nimisenä. Stellan kakku oli lie muutos Sans Rival -kakusta eli kakusta nimeltä voittamaton. Tämä Ellenin unelma on muokattu herkku menneestä tähän päivään.