Perinteinen vappusima

Sima on vapun perinteinen juhlajuoma.

 

Koska Vappu on kotimaisen työn juhla, käytän simaan kotimaista sokeria ja suomalaisen toimijan valmistuttamaa kuivahiivaa. Tumman sokerin valitsin reilun kaupan tuotteena.

 

Ainekset:

4 l vettä

500 g sokeria, puolet sitä tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria

2 luomusitruunaa

1 tl kuivahiivaa

 

Pullotettaessa:

sokeria

rusinoita

(kardemummaa)

 

Kiehauta puolet vedestä ja kaada vesi puhtaaseen ämpäriin.

Lisää sokeri.

Pese sitruunat ja viipaloi ne. Poista siemenet. Lisää sitruunaviipaleet ämpäriin ja ripoittele päälle hiiva.

Peitä leivinliinalla ja anna käydä huoneenlämmössä yksi päivä.

Pullota sima puhtaisiin, tiiviisti suljettaviin pulloihin siten, että laitat pulloon 1 tl sokeria ja muutaman rusinan ja täytät pullon lähes täyteen. Sulje löyhästi, jotta paine pääsee pois pulloista. Säilytä simaa huoneenlämmössä 1-3 päivää, kunnes rusinat nousevat pintaan. Nosta valmis sima kylmään, koska se on parasta viilenettynä. Jos nostat pullot heti pullotuksen jälkeen kylmään, sima valmistuu noin viikossa.

Vinkki! Aion kokeilla muutaman pullollisen kanssa kardemummaa siman mausteena. Laitan kardemumman siemeniä pulloon pullotettaessa. Klikkaa: Intialainen sitruunajuoma. Se on nimittäin huippuhyvää ja sen juju on juurikin tuo kardemumma.