Siman raaka-aineet

Sima

Iloista Vappua! Muista laittaa sima tulolleen viimeistään neljä päivää etukäteen.

Ruokaisa munakas

Hedonistin aamiaispannari ja lisäkesalaatti

Tämä ruokaisa pannukakku sopii erinomaisesti brunssitarjoiluihin.

Lanttupotut

Perunan täytteenä voi olla toista juuresta, kuten lanttua. Edullista ja maukasta arkiruokaa, joka valmistuu mukavasti paukkupakkasilla leivinuunin lämmössä.

Tiikerikakku

Tiikerikakku on vanha, tuttu mutta aina tervetullut tarjottava, erityisesti hillolla viimeisteltynä.

Taatelikakut koko suvulle

Taatelikakku on mieluinen lahja ja vieminen joulun aikaan. Ja helppo tehdä vaikkapa myyjäisiin.

Suomalaiset puikot

Suomalaiset puikot ovat mureita, mantelisia pikkuleipiä, jotka kuuluvat perinnejouluun.

Sekametelisoppa

Kuivatuista hedelmistä keitetty hedelmäkeitto, tuttavallisemmin sekametelisoppa tarjotaan riisipuuron kera.

Runebergin piiras

Runebergin piiras on nopea versio perinneherkustamme. Taikina jää suurten hillolaikkujen alta sopivasti kosteaksi ja syödessä voidaankin keskustella siitä, onko piiras kypsä vaiko ei. Mureat runebergintortut kuuluvat kevättalveen. Ne paistetaan perinteisesti korkeissa muoteissa. Tämä resepti on muunnos perinteisestä, ja paistetaan pitkään irtopohjavuokaan. Taikina jää suurten marmeladilaikkujen alla herkullisen kosteaksi. Alkuperäisohjeeseen verrattaessa mureus jäi mutta kuivuus on […]

Meetwursti-voileipäkakku

Tämän kakun salaisuus on suurkeittiötuotteena myytävä pekonin makuinen Creme Bonjour Carbonara-tuorejuusto. Jos et saa sitä käsiisi, käytä muuta tuorejuustoa. Jos sinun tulee tehdä laktoositon voileipäkakku, korvaa tuorejuusto laktoosittoman tuorejuuston ja majoneesin seoksella.

Maustekakku

Mausteinen kuivakakku sopii moneen tee- ja kahvihetkeen mutta yleisimmin sitä paistetaan jouluksi. Kuten itävaltalainen omenakakkku, taikinaa mehevöittää omenasose.

Laskiaispullat

Laskiaispulla täytetään kermalla, marsipaanilla ja/tai hillolla. Se on perinteisesti tarjottu lautaselta kuumassa maitotilkkasessa.

Lemin särä

Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.

Lemin särä

Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.

Kevyt pohja makeille tortuille

Kevyt pohja makeille tortuille ja piiraille saa makua sitruunankuoresta. Tämä piiras on kuin Runebergintorttu mutta raikkaampi.

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on perinteinen, erittäin helppovalmisteinen liharuoka.

Kalattoman sillisalaatti

Kalattoman sillisalaatti on herkullinen lisuke uusille perunoille ja monelle muulle herkulle. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Lasipalatsin ravintolassa noutopöydässä. Sen jälkeen sitä onkin tehty joka kesä.

Joulukinkku

Joulukinkku ostetaan yleensä pakastettuna. Varaa aikaa sulattamiseen ja paistamiseen.

Imelletty perunalaatikko

Perunoista syntyy varsinaista herkkua kun ne imellytetään.

Hannatädinkakut

Hannatädinkakut ovat perinteisiä, helppotekoisia joululeivonnaisia.Ne saavat makunsa karvasmanteliöljystä. Kuvassa hannatädinkakkujen lisäksi suomalaiset puikot ja onpa tarjottimella vielä pala hedelmäkakkuakin. Kamala kuva! Ensi jouluna päivitykseen ;=) Jos raaskin sittenkään. Tuo punainen, muovinen tarjotin on nostalginen. Sillä on nostettu pöytään monet joulupyhän tarjoilut ja kuumat korvapuustit.

Hannatädinkakut

Hannatädinkakut ovat perinteisiä, helppotekoisia joululeivonnaisia.Ne saavat makunsa karvasmanteliöljystä. Kuvassa hannatädinkakkujen lisäksi suomalaiset puikot ja onpa tarjottimella vielä pala hedelmäkakkuakin. Kamala kuva! Ensi jouluna päivitykseen ;=) Jos raaskin sittenkään. Tuo punainen, muovinen tarjotin on nostalginen. Sillä on nostettu pöytään monet joulupyhän tarjoilut ja kuumat korvapuustit.

Ellenin unelma

Ellen Svinhufvudin tiedetään sanoneen “Paras kakku kaupungissa” syödessään Stellan Fragilité-kakkua, jota konditoria sittemmin leipoi Ellen Svinhufvud kakun nimisenä. Stellan kakku oli lie muutos Sans Rival -kakusta eli kakusta nimeltä voittamaton. Tämä Ellenin unelma on muokattu herkku menneestä tähän päivään.

Korvapuustit

Korvapuustit olisivat minun mielestäni ansainneet kansallisruokanimityksen, vaikka eivät nyt aivan ruokaa olekaan. Maukas leivonnainen, joka saa kodin tuoksumaan.

Paraisten piparkakut

Perinteiset joulupiparit paistetaan taikinasta, jonka mausteet kiehautetaan rasvassa. Piparinpaisto vaatii huolellisuutta ja kärsivällisyyttä ja sotkuakin tulee väkisin siivottavaksi. Ryhdy toimeen pirteänä tai jätä piparitalkoot seuraavaan päivään.

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway