Hapanjuurivohvelit

Valmistan vohvelit ilman reseptiä näppituntumalla. Otan hyvissä ajoin, mielellään edellisenä iltana leipäjuuren jääkaapista ja ruokin sen. Kuullostaa aivan virtuaalilemmikki Tamagotchilta, jota lapset eivät saaneet viedä päiväkotiin ja se siksi päätyi joskus mukaan työpaikalleni päivähoitoon. Kotijääkaappini valkoista, japanihenkistä taikinajuuripurkkiani kutsumme Fukushimaksi, koska se voi ajoittain olla hyvinkin energinen.

Porkkanasämpylät

Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä. Koska syksyllä porkkana on niin hyvää, raastetaan s

Gluteenittomat teeleivät

Teeleivät on nopea tehdä ja niillä tulee nopeasti hyvä, kotoisa tuoksu taloon. Teeleipiä voi valmistaa monella reseptillä, aina sen mukaan mitä jauhoja tai rasvaa kaapeista löytyy. Teff-jauho tuo taikkinaan mukavasti kuituja.

Punajuuri-silakkaleivät

Keitetyistä punajuurista, ruisleivästä ja säilötyistä silakoista koostat mahtavat punajuurieivät.

Perunalepuskat

Perunalepuskat leivotaan tähteeksi jääneistä perunoista tai perunasoseesta. Tarjoa lepuskat sesongin salaatin kera.

Peltileipä

Peltileipätaikina on nopeasti taputeltu pellille. Paistoajaksi riittää 15 minuuttia. Pakasta paloina ja herkuttele leivänpaahtimen kautta kuumina. (kuvassa teeleivät)

Juustoteeleivät

Teeleipä valmistuu nopeasti leivinjauhetta sisältävällä taikinalla. Makua antavat vilja ja juustot.

Joululeipä

Piimästä ja mausteista makunsa saava mausteinen joululeipä voidellaan makeaksi siirapilla.

Hiivaleipä

Hiivaleipä on helppo tehdä itse. Hinta on ostoleipää edullisempi ja kotiin saat vaivan palkaksi mahtavat tuoksut.

Tattileivät

Harrastan golfia ja liikun sen myötä paljon ulkosalla. Väylältä toiselle siirryttäessä saatan törmätä herkkutatteihin, jotka raapaisen vauhdilla mukaani. Kotona puhdistan tatit, siivutan ne ja paistan ne pannussa kypsiksi. Päivän ulkona oltua onkin jo kova nälkä, jonka muhkea tattileipä saa katoamaan. Jos koko perheellä on nälkä, teen tateista pasta-annokset. Maustan sen yksinkertaisesti oliiviöljyllä, valkosipulilla ja parmesaanijuustoraasteella. […]

Kuumat kyssäkaalileivät

Rapsakka kyssäkaali sopii samoihin ruokiin kuin lanttu ja nauris. Kaikkien kovien juuresten käsittelyyn on parasta valita talon suurin veitsi. Kun kantaosa leikataan pois, juures pysyy hyvin paikoillaan leikkuulaudalla ja kuoren voi leikata pois reiluina paloina. Leikkaan juurekset naposteltaviksi tikuiksi. Raastettuna kyssäkaali maistuu myös lämpimissä leivissä.

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway