Valmistan vohvelit ilman reseptiä näppituntumalla. Otan hyvissä ajoin, mielellään edellisenä iltana leipäjuuren jääkaapista ja ruokin sen. Kuullostaa aivan virtuaalilemmikki Tamagotchilta, jota lapset eivät saaneet viedä päiväkotiin ja se siksi päätyi joskus mukaan työpaikalleni päivähoitoon. Kotijääkaappini valkoista, japanihenkistä taikinajuuripurkkiani kutsumme Fukushimaksi, koska se voi ajoittain olla hyvinkin energinen.
Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä. Koska syksyllä porkkana on niin hyvää, raastetaan s
Teeleivät on nopea tehdä ja niillä tulee nopeasti hyvä, kotoisa tuoksu taloon. Teeleipiä voi valmistaa monella reseptillä, aina sen mukaan mitä jauhoja tai rasvaa kaapeista löytyy. Teff-jauho tuo taikkinaan mukavasti kuituja.
Keitetyistä punajuurista, ruisleivästä ja säilötyistä silakoista koostat mahtavat punajuurieivät.
Perunalepuskat leivotaan tähteeksi jääneistä perunoista tai perunasoseesta. Tarjoa lepuskat sesongin salaatin kera.
Peltileipätaikina on nopeasti taputeltu pellille. Paistoajaksi riittää 15 minuuttia. Pakasta paloina ja herkuttele leivänpaahtimen kautta kuumina. (kuvassa teeleivät)
Teeleipä valmistuu nopeasti leivinjauhetta sisältävällä taikinalla. Makua antavat vilja ja juustot.
Piimästä ja mausteista makunsa saava mausteinen joululeipä voidellaan makeaksi siirapilla.
Hiivaleipä on helppo tehdä itse. Hinta on ostoleipää edullisempi ja kotiin saat vaivan palkaksi mahtavat tuoksut.
Harrastan golfia ja liikun sen myötä paljon ulkosalla. Väylältä toiselle siirryttäessä saatan törmätä herkkutatteihin, jotka raapaisen vauhdilla mukaani. Kotona puhdistan tatit, siivutan ne ja paistan ne pannussa kypsiksi. Päivän ulkona oltua onkin jo kova nälkä, jonka muhkea tattileipä saa katoamaan. Jos koko perheellä on nälkä, teen tateista pasta-annokset. Maustan sen yksinkertaisesti oliiviöljyllä, valkosipulilla ja parmesaanijuustoraasteella. […]
Rapsakka kyssäkaali sopii samoihin ruokiin kuin lanttu ja nauris. Kaikkien kovien juuresten käsittelyyn on parasta valita talon suurin veitsi. Kun kantaosa leikataan pois, juures pysyy hyvin paikoillaan leikkuulaudalla ja kuoren voi leikata pois reiluina paloina. Leikkaan juurekset naposteltaviksi tikuiksi. Raastettuna kyssäkaali maistuu myös lämpimissä leivissä.