Runsas ja täyteläinen tiramisu tutuilla aineksila eli mascarponella ja espressolla.
Herkullinen ja helppo tarjottava, jossa suklaa yhdistyy herkullisesti sitruunaan.
Brownies-palat ovat muhkean suklaisia. Palat maistuvat jäätelön tai jogurttikermavaahdon kanssa.
Tyylikäs tartaletti vaniljaisella kreemillä ja sesongin marjoilla.
Tällä ohjeella teet marenkisen pinokakun, välissä ihanan raikasta jogurttitäyttä ja päällä marjoja tai hedelmää. Kun teet pohjat aiemmin tai käytät ostomarenkilevyjä, valmistuu tämä kakku ilman uunia.
Perunamuussi on aivan parasta, kun joukkoon keitetään al dente kuutioina maa-artisokkaa. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Ruotsissa jollakin kynttiläpajalla ja täytyy sanoa, että perunamuusi otti päätähden paikan koko aterialla. Tarjoa vaikkapa selleristä paistettujen, paneroitujen pihvine kanssa.
Nakkikastikkeesta tulee hyvää, vaikka sen tekisikin soijanakista.
Ihana yhdistelmä makea ja hapanta. Rukiin maku sopii täydellisesti puolukkaan.
Ohuen ohuelle pullapohjalle leivottu hedelmäinen torttu on melko keveää. Saa ottaa toisenkin palan!
Perunan täytteenä voi olla toista juuresta, kuten lanttua. Edullista ja maukasta arkiruokaa, joka valmistuu mukavasti paukkupakkasilla leivinuunin lämmössä.
Reilu annos taikinaa, koska muurinpohjaletut hupenevat kuin vesi kuumille kiville.
Savukalatahna uuniperunalle, sandwichin ja voileipäkakun väliin, bagelille, letuille ja vohveleille.
Retro salaatti tomaatista ja sipulista. Kesäinen lisäke uusille perunoille ja grilliherkuille.
Asioitko tukussa? Osta laatikko raakapakastekorvapuusteja ja leivo näyttävät bostonkakut näillä ohjeilla.
Ruokaisa, klassinen piiras, jonka voit tarjota salaatin keraa lounaaksi, iltapalaksi tai juhlapöydän suolaisena palana.
Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä. Koska syksyllä porkkana on niin hyvää, raastetaan s
Porkkanaraaste tekee sämpylöistä mehevät ja pirteän väriset. Kun taikinassa on riittävästi suolaa, on taikina helppo käsitellä. Koska syksyllä porkkana on niin hyvää, raastetaan s
Voikreemi käy muffinien koristeluun, on herkullinen kakun täyte ja kuorrute. Se on välttämättömyys kuin alushame tyylikkäässä pukeutumisessa. Käytä voikreemiä juhlakakkuja valmistaessasi tasoittamaan kakun pinnan. Kreemi estää myös kakun kosteuden siirtymisen kuorrutteeseen.
Vanilja-mansikkakääretorttu on nopea valmistaa yllätysvieraiden kurvatessa pihamaalle. Väliin sopivat myös vadelmat.
Keitä hilloa raparperista, mausta jäähtynyt hillo vaniljalla ja käytä piirakassa ja kakuntäytteenä.
Keitä hilloa raparperista, mausta jäähtynyt hillo vaniljalla ja käytä piirakassa ja kakuntäytteenä.
Maukas banaani-tuorejuusto-vaniljavaahto kakun väliin. Erityisen herkullista mansikkakakkussa.
Unelma-aamiainen voi koostua esimerkiksi seuraavista aineksista: paistetusta kananmunasta, pekonista, köyhien ritareiden tavoin paistetuista paahtoleivistä sekä kahvista. Jotta kaikki on kuumaa ja rapeaa, on paistojärjestys olennainen.
Tyrni ja valkosuklaa kääriytyvät sovussa tyrnitorttuun. Torttu ei ole kovin ryhdikäs, arki-illan herkku ennemmin kuin juhlapöytään. Jos haluat siitä juhlavan, lisää täytteeseen haalea seos, jossa on 2 liivatelevyä kuumaan maitoon sulatettuna.
Tiikerikakku on vanha, tuttu mutta aina tervetullut tarjottava, erityisesti hillolla viimeisteltynä.
Teeleivät on nopea tehdä ja niillä tulee nopeasti hyvä, kotoisa tuoksu taloon. Teeleipiä voi valmistaa monella reseptillä, aina sen mukaan mitä jauhoja tai rasvaa kaapeista löytyy. Teff-jauho tuo taikkinaan mukavasti kuituja.
Taatelikakku on mieluinen lahja ja vieminen joulun aikaan. Ja helppo tehdä vaikkapa myyjäisiin.
Suomalaiset puikot ovat mureita, mantelisia pikkuleipiä, jotka kuuluvat perinnejouluun.
Tämä kakku näyttää vaikealta tehdä muttei ole. Onnistut kun noudatat tarkasti työohjetta. Koska kakku pakastetaan, sopii se loistavasti suurten juhlien järjestäjälle. Ota moussekakku jääkaappiin neljä tuntia ennen tarjoamista.
Sitruunainen mansikkakermakakkku, jonka taikina on maustettu kardemummalla. Raikkautta kakkuun antaa appelsiinimarmeladi.
Sienikakku on sokerikakku, jonka taikinaan lisätään kiehuvaa vettä. Kakku on sienimäisen mehevä eikä murene leikattaessa kuten tavallinen sokerikakku. Tämän vuoksi sienikakku on oivallinen kakkupohja kun leivottavana on mielikuvituksellinen, muotoiltava kakku. Leivottaessa sienikakku leipävuokaan, saadaan oivallinen aihio, josta tehdä fantasiakakku. Vaikkapa junakakku.
Kuivatuista hedelmistä keitetty hedelmäkeitto, tuttavallisemmin sekametelisoppa tarjotaan riisipuuron kera.
Saksalaistyylinen, gluteeniton rommi-kirsikkakakku on oiva syys- ja talvitarjottava.
Punaraitakeksirullat vaativat hiukan askartelua mutta niistä saa hauskat koristeet kakun päälle tai jäätelöannoksiin.
Punaraitakeksirullat vaativat hiukan askartelua mutta niistä saa hauskat koristeet kakun päälle tai jäätelöannoksiin.
Gluteeniton quich on maukas iltapala salaatin kera.
Runebergin piiras on nopea versio perinneherkustamme. Taikina jää suurten hillolaikkujen alta sopivasti kosteaksi ja syödessä voidaankin keskustella siitä, onko piiras kypsä vaiko ei. Mureat runebergintortut kuuluvat kevättalveen. Ne paistetaan perinteisesti korkeissa muoteissa. Tämä resepti on muunnos perinteisestä, ja paistetaan pitkään irtopohjavuokaan. Taikina jää suurten marmeladilaikkujen alla herkullisen kosteaksi. Alkuperäisohjeeseen verrattaessa mureus jäi mutta kuivuus on […]
Keitetyistä punajuurista, ruisleivästä ja säilötyistä silakoista koostat mahtavat punajuurieivät.
Keitetyistä punajuurista, ruisleivästä ja säilötyistä silakoista koostat mahtavat punajuurieivät.
Punajuuri sopii makean leivonnan raaka-aineeksi. Viskilikööristä vivahteensa saava kuorrute juhlistaa nämä punajuuriruudut. (Kuvassa sillileivät, punajuuri on ällistyttävän monikäyttöinen).