Tämä luumukakku on mehevä, mutta kruunaa se silti tarjoiltaessa kermavaahdolla.
Tämä luumukakku on mehevä, mutta kruunaa se silti tarjoiltaessa kermavaahdolla.
Vaahdota keskenään pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.
Vaahdota munanvalkuaiset.
Sekoita valkuaisvaahto ja maito taikinaan.
Vuoraa kakkuvuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
Pese luumut. Halkaise ne ja poista kivi. Asettele luumunpuolikkaat leikkauspinta alaspäin kakkupohjalle. Ripottele päälle kanelia ja paista 190 asteessa uunin keskitasolla tunti.
Ripottele kuumalle kakulle sokeri ja kanelia. Tarjoa kermavaahdon kanssa.