Luumukakku

Tämä luumukakku on mehevä, mutta kruunaa se silti tarjoiltaessa kermavaahdolla.

Tyrni-valkosuklaatorttu

Tyrni ja valkosuklaa kääriytyvät sovussa tyrnitorttuun. Torttu ei ole kovin ryhdikäs, arki-illan herkku ennemmin kuin juhlapöytään. Jos haluat siitä juhlavan, lisää täytteeseen haalea seos, jossa on 2 liivatelevyä kuumaan maitoon sulatettuna.

Tiikerikakku

Tiikerikakku on vanha, tuttu mutta aina tervetullut tarjottava, erityisesti hillolla viimeisteltynä.

Taatelikakut koko suvulle

Taatelikakku on mieluinen lahja ja vieminen joulun aikaan. Ja helppo tehdä vaikkapa myyjäisiin.

Suklaamoussekakku

Tämä kakku näyttää vaikealta tehdä muttei ole. Onnistut kun noudatat tarkasti työohjetta. Koska kakku pakastetaan, sopii se loistavasti suurten juhlien järjestäjälle. Ota moussekakku jääkaappiin neljä tuntia ennen tarjoamista.

Sitruunainen mansikkakakku

  Sitruunainen mansikkakermakakkku, jonka taikina on maustettu kardemummalla. Raikkautta kakkuun antaa appelsiinimarmeladi.

Sienikakku leipävuokaan

Sienikakku on sokerikakku, jonka taikinaan lisätään kiehuvaa vettä. Kakku on sienimäisen mehevä eikä murene leikattaessa kuten tavallinen sokerikakku. Tämän vuoksi sienikakku on oivallinen kakkupohja kun leivottavana on mielikuvituksellinen, muotoiltava kakku. Leivottaessa sienikakku leipävuokaan, saadaan oivallinen aihio, josta tehdä fantasiakakku. Vaikkapa junakakku.

Perunakakku

Perunakakku on kuivakakku tai kahvikakku, jonka taikinaan voit hyödyntää kypsät, tähteeksi jääneet perunat.

Mustaherukkatorttu

Mustaherukka ja suklaa muodostavat viettelevän yhdistelmän aikuiseen makuun. Tässä tortussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.  

Maustekakku

Mausteinen kuivakakku sopii moneen tee- ja kahvihetkeen mutta yleisimmin sitä paistetaan jouluksi. Kuten itävaltalainen omenakakkku, taikinaa mehevöittää omenasose.

Marenkinen luumukakku

Valmiista marenkipohjasta syntyy käden käänteessä muhkea luumukakku. Pihapuun luumut ovat parhaita. Makeita ja mehukkaita.

Mansikkakermakakku

Mansikkakermakakku koristeltiin mansikankuvalla.

Kiille kakkuun

Vahvasta marjatäysmehusta tulee maukas kiille kakkuun. Hyytelöiminen viimeistelee herkkusi! Valuta kiillettä kakulle tai tortulle aseteltujen marjojen ja hedelmien päälle tai tee reilu annos kauniiksi, kiiltäväksi kerrokseksi juustokakkuun.

Keliaakikon kakkupohja

Gluteeniton kakkupohja on helppo tehdä.

Kakkupohja ilman kananmunia

Leipominen onnistuu tarvittaessa myös ilman kananmunia. Koska kananmuna sitoo kosteutta, kannattaa leivonnaiset pakastaa jos ei niitä syödä kerralla.

Hasselpähkinä-mansikkakakku

Hasselpähkinäinen marenki sopii hienosti mansikkakakkuun.

Ellenin unelma

Ellen Svinhufvudin tiedetään sanoneen “Paras kakku kaupungissa” syödessään Stellan Fragilité-kakkua, jota konditoria sittemmin leipoi Ellen Svinhufvud kakun nimisenä. Stellan kakku oli lie muutos Sans Rival -kakusta eli kakusta nimeltä voittamaton. Tämä Ellenin unelma on muokattu herkku menneestä tähän päivään.

Daim-juustokakku

Smetana tekee Daim-tortusta suussa sulavan ja samettisen. Pala kakkua on hyvä jälkiruoka. Daim-juustokakku on isojen juhlien järjestäjän unelma. Samettisen pehmeä, herkullinen ja näyttävä mutta samalla helppo ja pinottava.

Suklaakakku

Tämä helppo suklaakakku on herkullisimmillaan kuumana. Se jää keskeltä löysäksi, ja se tarjotaan kermavaahdon kanssa. Reseptin olen saanut käsintehtyihin konvehteihin erikoistuneelta Petri Siréniltä, joka todellakin osaa tyydyttää suklaanystävän makeanhimon.

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway