Purjolla maustettu perunasosekeitto on edullista ja lämmittävää ruokaa. Maustan sen persilja-pistaasipistoulla.
Purjolla maustettu perunasosekeitto on edullista ja lämmittävää ruokaa. Maustan sen persilja-pistaasipistoulla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Kuori ja lohko joukkoon perunat sekä porkkana ja keitä juurekset kypsiksi.
Kaada keitinvesi talteen. Palauta kattilaan 3 ½ dl keitinvettä. Lisää joukkoon maito.
Halkaise purjosipuli, huuhtele ja suikaloi se kattilaan. Soseuta seos sauvasekoittimella.
Kuumenna keitto kuumaksi, nosta liedeltä ja mausta. Jos keitto on liian sakeaa, lisää keitinvettä.
Silppua mortteliin hiukan persiljaa ja muutama pistaasipähkinä. Lisää joukkoon hyppysellinen suolaa ja hienonna seos. Ripottele se kuuman keiton päälle.
Vinkki! Kuumenna kattilassa tilkkanen rasvatonta maitoa. Vispaa kuuma maito vaahdoksi ja lusikoi keiton päälle.