Joululeivonta

Jouluherkut tuoksuvat luumulle, taatelille, viikunalle, appelsiinille ja kanelille.  Sivuston ylläpitäjän perinteiset jouluruokaohjeet löydät tagillä joulu. 

 

Omatekoinen taikina on parasta joulutortuissa.

 

 

 

Etkö keksi sopivaa lahjaa? Leivo neliön muotoinen kakku ja kuorruta se punaisella marsipaanilla. Viimeistele valkeasta, vihreästä ja punaisesta marsipaanista työstetyin nauhoin ja koristein.

 

 

Suklainen taatelikakku näyttävässä kathedraalivuoassa on oiva lahja.

 

 

Marsipaania syödään maailmalla eniten juuri joulun aikaan. Tämä marsipaanipossu löytyi Lohjalta St Honoré -kahvilan tiskiltä. Marsipaanista voidaan muotoilla muitakin hahmoja. Lue muotoilusta postauksia hakemalla ne tägillä koristelu..

 


Joulupipareiden koristelu on hauskaa puuhaa. Vaikka piparit maistuvat toki sellaisenaan, lisäävät nonparellit, pursoitetut sokerikoristeet sekä marmeladikuulat niinen näyttäväyyttä.

 

Kun peruspulla värjätään sahramilla keltaiseksi, syntyy joulupulla. Noh, tunnustetaan että joulupullassa on rutkasti enemmän voita.

 

Juutalaiset leivät ovat ohuita pikkuleipiä.

 

 

Suomalaiset puikot ja Hannatädin kakut kuuluivat lapsuuden jouluuni.

 

 

 

Marsipaanilla kuorrutettu, mistelinmuotoisin koristein viimeistely kakku on myös näyttävä joulupöydässä.

 

 

Pursotinrinkilöitäkin tavataan tehdä jouluksi. Voikreemillä pursotetun kakun päälle voi työstää vielä viimeistelyt marsipaanista.

 

 

 


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway