Piparkakkutalo

Miten tehdään piparkakkutalo?

-Parhaat vinkit piparkakkutalkoisiin-

Monessa kodissa tehdään jouluksi piparkakkutalo. Tai kaksi, tai kaksikymmentä, myyjäisiin tai sukulaisille joululahjaksi. Kun homman osaa, ei ole temppu eikä mikään monistaa talopaketti useammaksi ihanaksi piparkakkutaloksi.

 

Tee näin:

Kaulitse piparkakkutaikinasta suuri levy. Leikkaa siitä piparkakkutaloon sivuseinät (2 kpl), päätyseinät (2 kpl) ja kattolevyt (2 kpl). Leikkaa taloon haluamasi määrä ikkuna- ja oviaukkoja. Leikkaa myös savupiipun 4 seinämää katon kaltevuus huomioiden. Paista talonosat uunissa. Katso piparkakkureseptistä piparkakkuresepti ja paisto-ohjeet.

Koristele piparkakkutalon osat jo ennen talon kokoamista asettamalla kostutetulle alueelle ohut, muotoon leikattu levy kaulittavaa sokerikouorrutetta tai marsipaania ja pursottamalla seinille kauniita kuvioita pursotettavaa sokerikuourrutetta.

Liimaa piparkakkutalon osat kuumennetulla glukoosisiirapilla tai sulatetulla sokerilla. Varo, ettet polta sormiasi!

 

Vinkki!

Sipaise napakka alusta vedellä ja peitä se levyllä kaulittavaa sokerikuorrutetta. Kuvan alusta on foliolla päällystetty pahvinen kakkualusta, jota myy esim. Squires Kitchen -verkkokauppa. Nosta piparkakkutalo levyn päälle.

 

 

Tässä kuvia toisen piparkakkutalon työvaiheista. Siihen tuli massiivisen luminen katto, joka on toden totta helpompi koristella irto-osissa kuin jo paikalleen rakennettuna.

 

Seinien koristeet on tosi helppo työstää seinän ollessa vielä lappeellaan työtasolla.

Savupiipun kaksi seinämää tulee loveta talon harjaa varten.

Hauskoja piparkakkutalotalkoita!


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway