50-vuotisjuhlatarjoilut

Mies täytti 50 vuotta. Sitä juhlittiin monin menoin eri seurueiden kanssa. 


Juhlat juhannukseksi?

Pohdimme, kannattaako juhlia järjestää juhannuksena. Koska iso osa sukua sattuu tuolloin olemaan mökkiseudulla, päätimme laittaa kutsut ja juhlia sillä seurueella, joka muodostuisi.

Perinteisen synttärisankari ja kukkakimput -kuvan sijaan ikuistimme miehen jättirhodon kukinnan kera.

 

 

Ainekset verkkokaupasta

Koska juhlapäivä sukulaisten pippaloissa osui juhannusaattoon, tilasin ruokatarpeet Kauppahalli24:sta. Ainekset oli nopea poimia ja summaa seurata. Kahdellasadalla eurolla pärjättiin, vaikka ruokaa tuli samalla koko juhannusviikonlopunkin tarpeisiin. Kuorma tuli ajallaan ja se mahtui kuin mahtuikin Smarttiin. Onneksi Aku  vei jo koiran maalle ja Monni&Jonni saivat bussiliput. Ja unohdettiin suosiolla golfbagit😂.

 

 

Vierasmäärä oli 20, joukossa omalle mökillemme majoittuneet 9 teinipoikaa, Aku ja joukkuekavereita, joiden joukkuejohtajana Teppo on.

 

Menu:

Onnittelumaljana kuohuviini ja Juhlajuoma

Suolakurkku, smetana ja hunaja

Uudet perunat, keitetyt kananmunat, kylmäsavulohi, savulohi, sillilajitelma

Raikas salaatti tomaatilla ja kurkulla, kastikkeena tsatsiki

Leipää, myös gluteenittomana ilman tattaria sekä levitteenä kesämössö.

New York Cheese Cake, Mansikkakakku, kahvi ja tee
Leipominen

Paistoin juhlaa varten kolme kakkupohjaa. Yksi gluteenittomaan kakkuun neljän munan taikinasta ja loput kaksi 10 munan taikinoista isoon vuokaan. Nämä kaksi kakkua kokosin yhdeksi megakakuksi, jotta sain kaikki mahtumaan kylmään. Täytteenä käytin mansikkahillo-pakastemansikka-tuore mansikka – sekoitusta. Väliin kerma-rahkaseos tosi kevyesti sokeroituna, päälle kermavaahto sekä mansikat.

 

 

New York Cheese Cake

Paistoin tupla-annoksen Juustokakkua. Pohjan tein gluteenittomana. Kakku sai kehuja ja sitä jäi onneksi maman pakastimeen loma-ajan kaffehetkiinkin sulatettavaksi. Juustokakun kanssa tarjosin pakastemustikka-tuoremustikka -seosta sokeroituna.

 

 

Hulahula
Juhannusaattoon osui Ylen hulahula-haaste. Kävin osallistumassa siihen Jalkosalmen lavalla, jonka lähellä rannassa poltettiin kokko. Se syttyi hurjan savupaaden jälkeen ja paloi loppuun melko hätäisesti. Ajoi asiansa ja päästiin pian palaamaan lavatansseihin, jossa soitteli Väliaikainen. Kiva tapahtuma ja tanssitaitoisia viejiä riittämiin.

 

Juhannusruoka

Griliruoka on helppoa. Kassleria ja makkaraa grilliin, lisäkkeeksi vaihteleva setti salaattia. Kaali-chilimajoneesisalaatti esimerkiksi toimii ja on kivan rapeaa. Kevyttäkin, kun laitan majoneesia maltilla. Grillattu paprika on kivan värikäs lisä makkaravatiin.

 

Kesämössö

Kesämössö on sulatejuustosta ha ranskankermasta hiukan hankakasti sekoitettava tahna, jonka maustan valkosipulilla ja yrteillä. Ystäväni nimesi sen osuvasti. Sopii levitteeksi, piffin lisukkeeksi ja salaatinkastikkeeksi. Ja uusille potuille.

 

 

Juhlat työporukalle

Toinen setti herkkuja tarjoiltiin työpaikan auditoriossa, jossa mies piti huumorihöysteisen juhlapuheen. Vierasmääräksi oli arvioitu 70.

Sinne varasimme kuohujuomat, mansikoita sekä  kertakäyttöastiat,  servietit, kakkulapiot ja roskasäkin.

Tarjolle paistoin nelinkertaisen annoksen New Yoek Cheese Cake -leivonnaista. Toiselle oli laittaa neliön mallinen irtopohjavuoka, ostettu Squires Kitchenistä CakeAway -kakkutarvikekauppa-aikoina, toisen paistoin Samsung höyryuunin vuoassa.

 

Miksi juustokakku halkeilee?

Jos juustokakkumassaan jää ilmaa, kakku halkeilee. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita ja lisää kananmunat seokseen viimeisenä. Lyö kakkua muutamia kertoja pöytää vasten, jolloin täytteen ilmakuplat pulpahtavat pois juustomassasta.  Paista maltillisessa lämpötilassa tai jopa vesihauteessa, jos haluat todella vaalean ja kauniin juustokakun.

Kuvan kakku on tehty miltei keskiyöllä. Ainekset Liiteristä ysin pintaan, kakku uuniin saunan jälkeen kymmenen kieposilla. Näin meillä. Kaksi jättikakkua uunissa samaan aikaan kiertoilmalla 160-astessa. Tumma pintahan siihen tuli ja kunnon lovi mutta maistui.

 

Tonnikala-clubileivät

Suolaiseksi herkuksi tein edellisenä iltana tiiviit pakkaukset, jotka mies leikkasi juhlan alla tonnikala-kolmioleiviksi.

Siinäpä juhlat tällä erää. Syksymmällä on vielä kaksi lähtöa eri kaveriporukoilla ulkomaille. Leipuri saa jäädä kotiin lepäämään, tai tanssimaan👗


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway