Lasten kakut

Lapset toivovat usein syntymäpäiväkakukseen jonkun arkipäiväisen asian muotoista kakkua. Muurahaiskeko, lintupönttö, junakakku, autokakku, perhoskakku sun muut ovat monen perheen pöydässä esiintyneitä fantasiakakkumuotoja. Tiiviistä sienikakusta on helppo leikata rakennuspalasia mitä eriskummallisimpiin kakkuihin. Reseptiosiosta löydät ohjeen niin pyöreään kuin leipävuokaankin leivottavaan sienikakkuun. Päälle voit muotoilla hahmon. Kakun koristelussa voit käyttää apuna myös keksejä. Resepti niihinkin löytyy reseptiosiosta.

Leivo lasten kanssa paljon. Aloita nopeista muffineista ja kääretortuista ja iän karttuessa lisää leivonnan haasteita.

Tee tai osta lapsille kaulittavaa sokerikuorrutetta. Sen jälkeen ei talossa muovailuvahaa enää tarvita! Seosta on helppo työstää ja mikä parasta, hahmot voi käyttää kakun koristeina tai antaa lahjaksi tuttavaperheisiin tai isovanhemmille.

 

Lastenjuhlien järjestäjän muistilista

Lähetä kutsut ajoissa. Tiedustele kutsussa ruoka-allergiat ja muut rajoitukset. Ilmoita kutsujen aihe, paikka sekä alkamis- ja päättymisajankohta. Anna kutsussa halutessasi vastauspyyntö. On myös hyvä panna kutsuun oma puhelinnumerosi.

Hanki tarjottavat tuotteet. Varaa tarjolle paloiksi leikattuja kasviksia, nakkeja ja lihapullia, lehtitaikinasta paistettuja pasteijoita, pizzaa, vartaita, hot dogeja tai hampurilaisia sekä makeita herkkuja. Mitä pidempään lapset syövät, sitä vähemmin tulee yleistä riehuntaa.

Osta erikoisruokavalioon tarvittavat tuotteet, kuten laktoositonta maitoa, kermaa, rahkaa, kermaviiliä, raejuustoa tai jäätelöä. Mieti tarvitsetko maidotonta tofujäätelöä, soijanakkeja tai gluteenittomia keksejä.

Juomisia kuluu yllättävän paljon. Vältä sokerihumala valitsemalla tarjolle light-limonadeja sekä aitoja hedelmämehuja vedellä hiukkasen jatkettuna. Nimikoi juomalasit tarralla. Ruokailun päätyttyä moni lapsi saapuu keittiöön uudelleen juomaa pyytelemään.

Mieti juhlalle jokin teema, jonka ympärille koristelu ja leikit kietoutuvat. Voit pyytää kutsussa lapsia myös pukeutumaan juhlan teeman mukaisesti tai järjestää pieni, tunnelmaan vievä asuste jokaiselle juhlaan saapuvalle.

Kata juhlapöytä kauniisti. Pöytäliinaton pöytä on paras ratkaisu! Mieti, voitko kattaa tarjoilut ulos terassinpöydälle tai picknick-tyyliin pihanurmelle. Jaa samaa ruokaa useaan kulhoon, jotta lapset ulottuvat niihin omalta paikaltaan.

Tee syntymäpäiväkakku ajoissa. Aloita suunnittelemalla kakun koristelu ja mieti sen jälkeen täytteiden makumaailma. Muista kakkukynttilät! Kakun sijaan voit tarjota koristeltuja muffineja tarjottimelta tai näyttävästä muffinitelineestä.

Jos kakkuun ei ole aikaa, pystytä keittiön ovelle, ruokailutilan lähistölle jäätelökioski, josta annostelet jäätelöä, kastikkeita banaanipaloja ja strösseleitä. Voit “myydä” kioskista myös lettuja, vohveleita, hot dogeja tai lihapiirakoita.

Varaa juhlapaikalle kamera ja videokamera iskuvalmiiksi. Muista ladata akku, vaihtaa paristot ja huolehtia tilaa muistikasetille tai –nauhalle. Hae käden ulottuville myös siistejä pöytäpyyhkeitä ja lattiaharja.

 

Hip hei, juhlat voivat alkaa!

 

PS. Varaa kotiin lähtijöille lahjaksi rasia xylitol-makeisia.


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway