muurinpohjaletut

Lettukestit

Nato eli miehen sisko ehdotti yhteistä ruokahetkeä. Menuksi valikoitui lettukestit. Suolaista ja makeaa lisuketta lettujen sekä gluteenittomien pinaattivohveleiden kera. Aikalailla retro menu itse asiassa.


Kaasupoltin hankintaan

Kun lettujen alla on tasainen ja säädettävä tuli, on paistaminen nopeaa. Siksi hankimme polttimon. Tämä pieni malli maksoi Prismassa alle 20 €. Siinä  ei törötä turhia jalkoja ja sen voi nostaa pöytään.  Pöydän pinta hiukan rasvaantui letunpaistossa, mutta ideoin alle seuraavalle kerralle pikakaakeloinnin irtolaatoilla.


Muurinpohjaletut

Teimme muurinpohjalettutaikinan ilman maitoa: 5 kananmunaa, 1,75 l vettä, 1 kg vehnäjauhoja, 1,5 dl sokeria ja 1 rkl suolaa. Paistamiseen varasimme rypsiöljyn. Tästä määrästä tuli 20 lättyä, hiukan reilu kauhallinen taikinaa per lätty muurikalle annostellen. Letut riittivät 4 aikuiselle ja 2 lapselle.


Gluteenittomat pinaattivohvelit

Nato oli tehnyt vohvelitaikinan tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta, koska siinä ei ole tattaria. Taikinassa oli pari pinaattipellettiä ja siksi näin ihana väri! Puhdaskauraleseet lisäsivät vohveleiden kuitupitoisuutta.


Savukalatahna

Mätiä ei löytynyt näin kesällä Lappeenrannan kauppahallista eikä Lemin K-kaupasta. Hassu juttu, mädistä kun saisi ihania tahnoja uusille perunoille kaveriksi. Sekoitin tahnan 1/2 ämpärillisestä turkkilaista jogurttia, rasiallisesta skagenröraa, palasta savukalaa sekä tillistä. Skagenröra on klassinen, majoneesipohjainen seos, jossa on makua antamassa mätiä, katkarapua, sitruunaa ja tilliä. Tämä vähäinenkin määrä majoneesia riitti tuomaan täyteläisen maun savukalatahnaan. Lue resepti tästä.


Tomaatti-sipulisalaatti

Helppo ja herkullinen kesäsalaatti valmistui 4 tomaatista, yhdestä nippusipulista ja sen varresta. Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja tilkkanen oliiviöljyä. Tätä salaattia meillä syötiin lapsuudenkodissa usein kesäisin. Salaatista tulee erityisen hyvää, kun tomaatit ovat reilusti kypsiä. Lue resepti tästä.


Mansikat ja mansikkahillo

Tuoreet mansikat eivät aina ole erityisen makeita. Sen vuoksi varasimme tarjolle mansikkahillopurkin.

-Ihana tuoksu, jutteli pikku-Aaro itsekseen ja söi tyytyväisenä kaksi lettua. Nämä helpot kestit toistetaan, tuumivat aikuiset.


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway