Pääsiäinen

Pääsiäisen väri on perinteisesti keltainen. Onko pääsiäinen pilalla, jos tänä vuonna iloitellaankin lilalla, vaaleanpunaisella ja sinisellä? 

 

Piha korsitellaan helmililjoin, jotka eivät säikähdä pieniä yöpakkasia. Ohut, huomaamaton rima kukkalaatikon etureunan alla suoristaa laatikon. Ruukku nostetaan tietysti sellaiseen paikkaan, että se näkyy hyvin naapuriin. Ei vaan sisälle.

 

Ruokapöytään tehdään pienet asetelmat kirsikankukkaa muistuttavasta bouvardiasta.

 

 

 

Parvekkeen pöydälle nostetaan pajunkissoja. – Kuppi nurin, tuumasi liikkeiltään raju Remu.

 

 

 

 

 

 

 

Päivälliseksi marinoidaan lammasta. Liha siirretään liotettuun savipataan ja lykätään uuniin. Koiran tärkeä virka on vahtia paistia.

 

 

 

Pääsiäinen on melko rento juhla. Puuttuu joulun hössötys. 

 

Pääsiäisenä pyhiä piisaa. Lampaan jälkeen vaihdetaan lohi-kinkkurulliin. Väliin kääräistään parsakaalia.

 

Ilta-aikaan pelaillaan bridgeä ja syödään vihreääkin vihreämpää pinaatti-katkarapupaistosta.

 

Aamulla nukutaan pitkään ja syödään myöhäinen aamiainen. Arkiaamusta sen erottaa suklainen granola.

 

 

Pääsiäsikakkuun on valmistettu ohuet suklaalevyt Pupuneidin pääsiäisrakein koristeltuna. Höyheniä ei syödä=)

 

 

Kylään vietävä kakkoskakku pakataan kauniisti.

Oikein hyvää pääsiäista!
Ja sama tyttäremme sanoin:
Parasta pääsiäisessä on olla kavereita.  

Vielä pieni runonsa:
“Pääsiäinen on ystävyyden parasta aikaa.
Silloin herkut saa
ja ystävyys on taikaa.”


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway