Simppeliä suviruokaa

  

 

Kesä on tässä ja nyt! Istu alas ja tarkkaile tapahtumia. Nauti leppeästä tunnelmasta, lasten äänistä ja ikimuistoisista tuokioista. Tee juttuja, joihin ei muulloin ole aikaa. Muotoile vaikkapa perhonen lehdelle laskeutuneen yksilön innoittamana.

 

  

Älä ota paineita ruuan suhteen. Jätä kauppalistat kirjoittamatta ja reseptit tulostamatta. Kerää ostoskoriin mieleisiä makuja ja tee simppeliä suviruokaa. Konstailematonta, tuttua ja varmasti maistuvaa. Myös lapsille. Kerää nokkoset lettuihin.

 

 

Pyöri kaupassa pisin aika hevi-osastolla. Niin ruuasta tulee väkisinkin keveää! Huuhtele salaatti perille päästyäsi ja levitä keittiöliinalle. Kääräise rullalle ja nosta jääkaappiin. Tai peitä hennot lehdet kuten ruccola kostealla kuituliinalla. Näin saat nykäistyä näppärästi vihreää aamuleivälle, lounaan sivuun sekä iltagrillaukseen.

Jos väkeä tulee runsaasti, edullinen ja helppo tarjottava on raparperikiisseli.

 

 

Herkuttelitko sinäkin lapsena sokeriin dipatulla raparperilla? Hyvä herkku, jota ei paljasteta hammaslääkärille.

 

 

 

Kesäillan ohjelmanumeroksi käy grillaus. Marinoidut lihat ja kasvikset liotettuihin bambuvartaisiin ja kääntelyä tasaiseen keskilämpöisessä grillissä. Hiljaa hyvä tulee.

 

 

Muista menneiden vuosien grillimestarin hitti: tuorejuustolla täytetyt herkkusienet pekoniin kääräistynä.

 

 

 

 

Jauhelihapihvi on jees. Menekki taattu lasten lautasilla! Keitä kattilallinen perunaa kun kerran keität, kuumenna tähteeksi jääneet potut parilalla pihvien kyytipojaksi tai kuutioi makkaran kanssa pyttipannun tarpeiksi.

 

Ruuan jälkeen voi olla pitempikin tauko ennen kuin kiikutat pöytään kaffet ja kakun. Ruoka ennättää laskeutua, saat itsekin hengähtää ja kakun jälkeen menee pitkä tovi, ennen kuin nälkä ilmoittautuu seuraavan kerran. Leivo kakkupohja mummon ohjeella: lasi kutakin (munia, sokeria ja jauhoja, lisäksi ripaus leivinjauhetta).

Pane lapset pilkkomaan väliin mansikkaa ja miehet vispaamaan kerman. Heillähän ne hauislihakset on muutenkin näytillä loppuillasta, näin niitä pääsee esittelemään heti.

Varioi mansikkakakkua käyttämällä täytteenä banaania, taikinassa kardemummaa, kermassa lemon curd -tahnaa. Päällä suklaata tai mantelia. Kerää kakkuun metsämansikoita niin maku tiivistyy!

 

 

Omaa aikaa

Lue kirja tai aloita edes – elät monta elämää. Neulo, virkkaa, maalaa kiviä, kerää kukkasia, pilko polttopuita. Haravoi polku keskelle metsää, möyhi sammalta, kanna kiviä.

Rakenna lapsille lumpuista maja. Pelaa korttia ja sauno tuntitolkulla.

Istu yöllä valkoisissa vaatteissa rantakalliolla luottaen lepakoiden lentotaitoon.

Haaveile hauesta, kuuntele kuikkaa. Tai tee mitä ikinä lystäät.
 

 

Hyvää ja nautinnollista kesää kaikeille aisteille!


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway