Sisäseinien värin valinta

 

Muutimme muutama vuosi sitten vanhaan kivitaloon huoneistoon, jossa välittäjän mukaan on aiemmin asustanut amerikkalainen valokuvaaja. Kuvaajan teettämässä remontissa ei yksikään seinä ole jäänyt valkoiseksi. Asunnon murretut sävyt olivat miltei mahdottomia jäljittää maalikarttojen avulla. Vain yksi sävy oli ennestään tiedossa: tammisen kalanruotoparketin kanssa täydellisessä harmoniassa oleva vihreä S3005-G80Y.

Apua löytyi RTV:ltä, josta lainasivat Teknos-maalisävymittaria. Luin laitteella seinien värisävyt. Keittiön vaniljankeltainen oli 24 %:n todennäköisyydellä sävy S1005-Y20R ja sille pariksi valittu siniharmaa sävyä S1002-G50Y. Olohuoneen kevyesti pinkkiin taittavan valkoisen joukkoon kaipasin tehosteväriseinää pellavan sävyyn. Laite löysi pellavatyynystä sävyn S3005-Y20R.

Näillä mentiin ja täytyypä sanoa, että hyvin meni. Keittiö siistiytyi yhdellä maalauskerralla ja olohuoneen pellavansävy on oikein mieleinen.

 

Tässä kuva tuosta maalisävymittarista:

 

Käyttöohje oli helppo. Laitteen alle seinää vastaan pannaan tuki, laite asetetaan tukeen ja painetaan napista. Laite antaa värisävyjä ja todennäköisyysprosentin. Mitä pienempi luku, sitä varmemmin sävy osuu oikeaan.


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway