Sesonkiajatuksia

Nykyisin saa todella maltilliseen hintaan persikoita ja aprikooseja näin heinäkuussa, kun ne ovat sesongissa. Herkuttelen ne sellaisenaan välipalana. Miltei joka kerran, kun pesaisen aprikoosin ja puraisen, mietin kuinka hyviä ne olisivatkaan sokeriliemeen säilöttyinä. Sitä en kuitenkaan tee, sillä haluan totuttautua vähempään sokeriin.

Hedelmillä herkutellessani muistelen kirjaa Punapukuisen naisen talo (Maija Asunta-Johnston), joka kertoo suomalaisnaisen Unkarin lomakodin touhuista. Etupäässä säilönnästä. Ihana kirja, joka sai jatko-osankin. Ensimmäisen osan hotkaisin kuin ylikypsän aprikoosin, toinenkin oli myös nautinnollinen, joskaan ei aivan niin mehevä.

Mielessäni on kolmaskin kestoajatus. Se on vaihtoehtoisesti suunnitelma toteuttaa lähi-idän makumaailmalla persikkainen cous cous -salaatti tai palata syömään tätä herkkua Kombo Vine & Tapas Bariin, jossa sitä after work -porukkamme kokoontuessa söin. Paikka sijaitsee Helsingin Kurvissa, Kulmavuorenkatu 2:ssa. Ruoka oli täydellistä ja maltillisesti hinnoiteltua, viini istui nappiin ja seura oli perjantai-iltapäiväiseen tapaan mitä hilpeintä. Tässä linkki Kombon faceen, Lomailevat, mutta paikka aukeaa heti elokuun alussa.

Leivo persikasta ja mansikoista Kesäinen marenkipai.


All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway