Taatelikakku on mieluinen lahja ja vieminen joulun aikaan. Ja helppo tehdä vaikkapa myyjäisiin.
Suomalaiset puikot ovat mureita, mantelisia pikkuleipiä, jotka kuuluvat perinnejouluun.
Tämä kakku näyttää vaikealta tehdä muttei ole. Onnistut kun noudatat tarkasti työohjetta. Koska kakku pakastetaan, sopii se loistavasti suurten juhlien järjestäjälle. Ota moussekakku jääkaappiin neljä tuntia ennen tarjoamista.
Sitruunainen mansikkakermakakkku, jonka taikina on maustettu kardemummalla. Raikkautta kakkuun antaa appelsiinimarmeladi.
Kuivatuista hedelmistä keitetty hedelmäkeitto, tuttavallisemmin sekametelisoppa tarjotaan riisipuuron kera.
Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.
Parsakaali-mozzarellapiiras on näyttävä ja maistuva tarjotava juhlapöytään.
Osaatko tarjoilla italialaista Pandoro-kakkua? Se on jouluherkku. Herkullista myös vadelmahillon ja kerman kera.
Munavoi maistuu erityisen herkulliselta karjalanpiirakoiden päällä. Kevyemmän levitteen saat käyttämällä siihen raejuustoa.
Tämän kakun salaisuus on suurkeittiötuotteena myytävä pekonin makuinen Creme Bonjour Carbonara-tuorejuusto. Jos et saa sitä käsiisi, käytä muuta tuorejuustoa. Jos sinun tulee tehdä laktoositon voileipäkakku, korvaa tuorejuusto laktoosittoman tuorejuuston ja majoneesin seoksella.
Mausteinen kuivakakku sopii moneen tee- ja kahvihetkeen mutta yleisimmin sitä paistetaan jouluksi. Kuten itävaltalainen omenakakkku, taikinaa mehevöittää omenasose.
Mämmin makumaailmaan sopivat loistavasti vanilja, appelsiini ja verigreippi.
Lohesta, parsakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta syntyy maukas ruoka, jota kehtaa tarjota vaikka juhlissakin.
Kylmäsavustettu lohi ja mäti ovat aineksina tässä näyttävässä voileipäkakussa.
Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.
Kääräisemällä voileipäkakku rullaksi tuorekelmun avulla, voi kostutusta olla reilusti. Lopputulos on todella mehevä.
Kesämössö on levite tai tahna, joka maistuu leivällä, salaatinkastikkeena tai pihvin lisukkeena.
Kalattoman sillisalaatti on herkullinen lisuke uusille perunoille ja monelle muulle herkulle. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Lasipalatsin ravintolassa noutopöydässä. Sen jälkeen sitä onkin tehty joka kesä.
Leipominen onnistuu tarvittaessa myös ilman kananmunia. Koska kananmuna sitoo kosteutta, kannattaa leivonnaiset pakastaa jos ei niitä syödä kerralla.
Piimästä ja mausteista makunsa saava mausteinen joululeipä voidellaan makeaksi siirapilla.
Joulukinkku ostetaan yleensä pakastettuna. Varaa aikaa sulattamiseen ja paistamiseen.
Huanjalla makeutetut uunijuurekset ovat herkullinen lisuke liha- ja kalaruuille. Kasvisruokailijat voivat nauttia ne tofun, hernepihvien tai falafel-pyöryköiden kanssa.
Hannatädinkakut ovat perinteisiä, helppotekoisia joululeivonnaisia.Ne saavat makunsa karvasmanteliöljystä. Kuvassa hannatädinkakkujen lisäksi suomalaiset puikot ja onpa tarjottimella vielä pala hedelmäkakkuakin. Kamala kuva! Ensi jouluna päivitykseen ;=) Jos raaskin sittenkään. Tuo punainen, muovinen tarjotin on nostalginen. Sillä on nostettu pöytään monet joulupyhän tarjoilut ja kuumat korvapuustit.
Smetana tekee Daim-tortusta suussa sulavan ja samettisen. Pala kakkua on hyvä jälkiruoka. Daim-juustokakku on isojen juhlien järjestäjän unelma. Samettisen pehmeä, herkullinen ja näyttävä mutta samalla helppo ja pinottava.