Artisokka-perunasose

Perunamuussi on aivan parasta, kun joukkoon keitetään al dente kuutioina maa-artisokkaa. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Ruotsissa jollakin kynttiläpajalla ja täytyy sanoa, että perunamuusi otti päätähden paikan koko aterialla. Tarjoa vaikkapa selleristä paistettujen, paneroitujen pihvine kanssa.

Vegaani nakkikastike

Nakkikastikkeesta tulee hyvää, vaikka sen tekisikin soijanakista.

Puolukka-ruisherkku

Ihana yhdistelmä makea ja hapanta. Rukiin maku sopii täydellisesti puolukkaan.

Omenatorttu

Ohuen ohuelle pullapohjalle  leivottu hedelmäinen torttu on melko keveää. Saa ottaa toisenkin palan!

Lanttupotut

Perunan täytteenä voi olla toista juuresta, kuten lanttua. Edullista ja maukasta arkiruokaa, joka valmistuu mukavasti paukkupakkasilla leivinuunin lämmössä.

Suklaavaahto

Suklaavaahto on herkullista kakun täytteenä sekä kahvikakun lisukkeena.

Suklaavaahto

Suklaavaahto on herkullista kakun täytteenä sekä kahvikakun lisukkeena.

Punajuuriruudut

Punajuuri sopii makean leivonnan raaka-aineeksi. Viskilikööristä vivahteensa saava kuorrute juhlistaa nämä punajuuriruudut. (Kuvassa sillileivät, punajuuri on ällistyttävän monikäyttöinen).

Punajuuriruudut

Punajuuri sopii makean leivonnan raaka-aineeksi. Viskilikööristä vivahteensa saava kuorrute juhlistaa nämä punajuuriruudut. (Kuvassa sillileivät, punajuuri on ällistyttävän monikäyttöinen).

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.

Peltileipä

Peltileipätaikina on nopeasti taputeltu pellille. Paistoajaksi riittää 15 minuuttia. Pakasta paloina ja herkuttele leivänpaahtimen kautta kuumina. (kuvassa teeleivät)

Mustaherukkatorttu

Mustaherukka ja suklaa muodostavat viettelevän yhdistelmän aikuiseen makuun. Tässä tortussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.  

Keveä marenki

Tiesitkö, että marenki onnistuu myös makeutusjauheesta? Höyhenenkeveää!

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on perinteinen, erittäin helppovalmisteinen liharuoka.

Kaneliässät

Kaneliässät maistuvat ympäri vuoden, myös jouluna.

Kala-kolmioleivät ja salaatti

Lounaseväänikin on usein leipää. Tiiviisti kelmuun ja rasiaan käärityt kolmioleivät on siisti kuljettaa ja syödä. Täytteitä vaihtelen mielitekojen ja edellisen päivän tähteiden mukaan. Esimerkiksi tonnikalasta ja majoneesista syntyy herkullinen ja mehevä leiväntäyte.

Sinappinen kinkkumunakas

Munakas on pikaruokaa parhaimmillaan. Sen raaka-aineet löytyvät aina kaapistamme. Paitsi että munakas käy pääruoasta, paistamme niitä usein sunnuntaisin aamupalaksi. Runsas, kasviksia sisältävä munakas tuo mieleen ulkomaanmatkojen hotelliaamiaisten paistopisteet, joiden runsaista höysteistä saa osoitella kokille sormella mieleisensä täytteet. Munakas maistuu hyvältä myös kylmänä. Joulukinkun jämät tulee käytettyä tarkkaan munakkaissa.

Tattileivät

Harrastan golfia ja liikun sen myötä paljon ulkosalla. Väylältä toiselle siirryttäessä saatan törmätä herkkutatteihin, jotka raapaisen vauhdilla mukaani. Kotona puhdistan tatit, siivutan ne ja paistan ne pannussa kypsiksi. Päivän ulkona oltua onkin jo kova nälkä, jonka muhkea tattileipä saa katoamaan. Jos koko perheellä on nälkä, teen tateista pasta-annokset. Maustan sen yksinkertaisesti oliiviöljyllä, valkosipulilla ja parmesaanijuustoraasteella. […]

Sienikeitto

Sienimetsästä palattua puhdistan saaliin ja valmistan siitä kesemmällä heti lämpimät leivät ja syyskylmällä kuuman keiton. Saaliin varalta pidän kotona aina muutaman tölkin ruokakermaa tai kasvirasvapohjaista rasvasekoitetta.

Tonnikalapannari

Tonnikala on kummallinen raaka-aine. Se soveltuu mitä eriskummallisiin ruokiin, vaikkapa pannariin. Pala pannaria salaatin kanssa on helppo iltapala-annos.

Feta-parsakaalisalaatti

Muhkea ja rapea jäävuorisalaatti on hyvä aines talviseen salaattiin. Lisään joukkoon fetajuustoa ja antamaan makua ja suolaisuutta. Kastikkeeksi valutan viinietikkaa ja oliiviöljyä.

Kuumat kyssäkaalileivät

Rapsakka kyssäkaali sopii samoihin ruokiin kuin lanttu ja nauris. Kaikkien kovien juuresten käsittelyyn on parasta valita talon suurin veitsi. Kun kantaosa leikataan pois, juures pysyy hyvin paikoillaan leikkuulaudalla ja kuoren voi leikata pois reiluina paloina. Leikkaan juurekset naposteltaviksi tikuiksi. Raastettuna kyssäkaali maistuu myös lämpimissä leivissä.

Omenainen salaatti

Fenkoli tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle. Sen seuraan poimin kaupan omenoista mieluiten vihreän granny smithin. Aineksista sekoitan tuoksuvan salaatin kala- ja kanaruokien lisäkkeeksi. Kuva ei ole kyseisestä salaatista, lopputulos näyttää herkullisemmalta =)

Neljän sipulin salaatti

 Värikäs punajuurisalaatti saa reilun, sipulisen maun neljästä eri sipulisortista. Salaatin voi tarjota kylmänä tai kuumana liha-aterian höysteenä.

Saunaillan salaatti

Iso, kannellinen salaattikulho on hyvä hankinta. Jos pohjassa on kumirengas, aina parempi. Tuo liukueste perusteli paikkansa pelikaverilleni, joka ajeli joukkueen saunailtaan salaattikulho auton katolla. Kulho pysyi kyydissä pitkän matkaa, kunnes jalankulkijat saivat pantomiimiviestinsä perille. Ennakkoon tehtävä salaatti kannattaa koota kulhoon kerroksittain siten, että vetisimmät raaka-aineet jäävät alimmaisiksi. Salaatti sekoitetaan vasta juuri ennen ruokailua.

Kanasalaatti

Kun päätän kutsua vieraita kylään, vaikkei siihen suoraan sanottua sillä hetkellä olisikaan ollut aikaa, kerään kaupasta tarjoiluun superhelpot ainekset: parin minuutin tattaripastaa, käyttövalmista salaattisekoitusta sekä kypsää kanaa. Salaatti soveltuu myös keliaakikolle. Loistava resepti kevään juhliin.

Talon glögi

Mieheni on perso glögille, minkä vuoksi aloitamme glögikauden heti ensilumen sadettua. Varmistan glögin saatavuuden ostamalla sitä heti joulun jälkeen varastoon tulevana loka-marraskuussa korkattavaksi. Jos teen glögiä itse, keitän sen karpaloista. Juon karpalomehua usein aamiaisella, sillä se on raikasta ja siinä on runsaasti antioksidantteja. Siivilään jääneistä karpaloista keitän kiisselin.

Karpalokiisseli

Kun keitän karpalosta mehua, en raaski heittää siivilöinnistä jäävää sakkaa pois vaan kaadan sen takaisin kattilaan ja keittelen siitä laimeaa mehua kiisselin pohjaksi.

Karpalopaistos

Ruishiutaleet sopivat happamien marjojen seuraan. Jos en tee syksyisen aterian päätökseksi tätä fariinisokerilla makeutettua karpalopaistosta niin sitten kerrostan lasiin kinuskikastikkeella maustettua kermaa, puolukoita ja paistinpannussa ilman rasvaa paahdettuja ruishiutaleita

Punaherukka-luumupiiras

Kirpeän raikas syyspiiras paistetaan punaherukoista ja luumusta. Se tarjoillaan äkkimakean kinuskivaahdon kera. Pyöreä piiras on paistettu valmistaikinasta halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Kuvituskuva, reseptilla tulee enemmän mamman marjapiiras-tyylinen piirakka.

Punaherukka-luumupiiras

Kirpeän raikas syyspiiras paistetaan punaherukoista ja luumusta. Se tarjoillaan äkkimakean kinuskivaahdon kera. Pyöreä piiras on paistettu valmistaikinasta halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Kuvituskuva, reseptilla tulee enemmän mamman marjapiiras-tyylinen piirakka.

Pinaattiruudut

Pinaatti on mieto aines ja sopii loistavasti juhlapöydän suolaisiin piiraisiin raaka-aineeksi. Leivo ruuduiksi tai pyöreään vuokaan. Kuva on kuvituskuva, jossa olen käyttänyt tuoretta pinaattia.

Popia mangsawirat eli kasviskevätkääryleet

Tässä reseptit thaimaalaiseen iltaan ystäväni Oumin ohjeilla.

Popia mangsawirat eli kasviskevätkääryleet

Tässä reseptit thaimaalaiseen iltaan ystäväni Oumin ohjeilla.

Phad noomaifarang naammanhoi eli paistettua vihreää parsaa osterikastikkeessa

Nyt varmasti ihmettelet, mistä opin thai-kieltä? En oppinut, vaikka siellä olen vieraillutkin. Tämä resepti on ystäväni Oumin taidonnäyte.

Hoomok tale eli merivuoka

Thaimaassa syödään paljon vaaleaa kalaa. Tässä kalavuokaresepti.

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway