Punajuuri sopii makean leivonnan raaka-aineeksi. Viskilikööristä vivahteensa saava kuorrute juhlistaa nämä punajuuriruudut. (Kuvassa sillileivät, punajuuri on ällistyttävän monikäyttöinen).
Pursotettava sokerikuorrute sopii monenlaiseen koristeluun: pursottamiseen ja kiinnittämään esimerkiksi hopeakuulia. Treenaamalla syntyy todella näyttävät koristeet kukten kuvan kyyhkyset. Seos kuivuu ja sopii siksi hyvin pipareiden koristeluun. Munanvalkuaisjauheesta saat aina samanlaisen seoksen, kananmunien kokovaihtelu ei ole haasteena. Ohjeet poikkeavat hiukan toisistaan. Puhdas kulho on kriittinen, rasva häiritsee vaahtoutumista. Happo tuo jäntevyyttä seokseen, ei siis huono ajatus […]
Pursotettava sokerikuorrute sopii monenlaiseen koristeluun: pursottamiseen ja kiinnittämään esimerkiksi hopeakuulia. Treenaamalla syntyy todella näyttävät koristeet kukten kuvan kyyhkyset. Seos kuivuu ja sopii siksi hyvin pipareiden koristeluun. Munanvalkuaisjauheesta saat aina samanlaisen seoksen, kananmunien kokovaihtelu ei ole haasteena. Ohjeet poikkeavat hiukan toisistaan. Puhdas kulho on kriittinen, rasva häiritsee vaahtoutumista. Happo tuo jäntevyyttä seokseen, ei siis huono ajatus […]
Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.
Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.
Pistaasi-suklaacookiet maistuvat iltapalana maitolasin kanssa makoisilta.
Perunalepuskat leivotaan tähteeksi jääneistä perunoista tai perunasoseesta. Tarjoa lepuskat sesongin salaatin kera.
Perunakakku on kuivakakku tai kahvikakku, jonka taikinaan voit hyödyntää kypsät, tähteeksi jääneet perunat.
Peltileipätaikina on nopeasti taputeltu pellille. Paistoajaksi riittää 15 minuuttia. Pakasta paloina ja herkuttele leivänpaahtimen kautta kuumina. (kuvassa teeleivät)
Parsakaali-mozzarellapiiras on näyttävä ja maistuva tarjotava juhlapöytään.
Osaatko tarjoilla italialaista Pandoro-kakkua? Se on jouluherkku. Herkullista myös vadelmahillon ja kerman kera.
Mustaherukka ja suklaa muodostavat viettelevän yhdistelmän aikuiseen makuun. Tässä tortussa yhdistyvät keksimäinen kakkupohja ja pehmeä täyte.
Munavoi maistuu erityisen herkulliselta karjalanpiirakoiden päällä. Kevyemmän levitteen saat käyttämällä siihen raejuustoa.
Mokkapalat ovat teinien suosikkileivonnaisia. Helppo tehdä ja hyvän makuinen. Ne eivät vaan säily kovin hyvin=)
Mokkapalat ovat teinien suosikkileivonnaisia. Helppo tehdä ja hyvän makuinen. Ne eivät vaan säily kovin hyvin=)
Tämän kakun salaisuus on suurkeittiötuotteena myytävä pekonin makuinen Creme Bonjour Carbonara-tuorejuusto. Jos et saa sitä käsiisi, käytä muuta tuorejuustoa. Jos sinun tulee tehdä laktoositon voileipäkakku, korvaa tuorejuusto laktoosittoman tuorejuuston ja majoneesin seoksella.
Mausteinen kuivakakku sopii moneen tee- ja kahvihetkeen mutta yleisimmin sitä paistetaan jouluksi. Kuten itävaltalainen omenakakkku, taikinaa mehevöittää omenasose.
Valmiista marenkipohjasta syntyy käden käänteessä muhkea luumukakku. Pihapuun luumut ovat parhaita. Makeita ja mehukkaita.
Valmiista marenkipohjasta syntyy käden käänteessä muhkea luumukakku. Pihapuun luumut ovat parhaita. Makeita ja mehukkaita.
Mämmin makumaailmaan sopivat loistavasti vanilja, appelsiini ja verigreippi.
Lohesta, parsakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta syntyy maukas ruoka, jota kehtaa tarjota vaikka juhlissakin.
Kylmäsavustettu lohi ja mäti ovat aineksina tässä näyttävässä voileipäkakussa.
Kylmäsavustettu lohi ja mäti ovat aineksina tässä näyttävässä voileipäkakussa.
Limetti curd-valkosuklaatahna on herkullista voileipäkeksillä, paahtoleivällä ja kakun täytteenä. Se on myös erittäin käyttökelpoinen kakun päälle ohuelti sipaistuna, ennen kaulittavan sokerikuorrutteen plaseeraamista kakulle.
Limetti curd-valkosuklaatahna on herkullista voileipäkeksillä, paahtoleivällä ja kakun täytteenä. Se on myös erittäin käyttökelpoinen kakun päälle ohuelti sipaistuna, ennen kaulittavan sokerikuorrutteen plaseeraamista kakulle.
Laskiaispulla täytetään kermalla, marsipaanilla ja/tai hillolla. Se on perinteisesti tarjottu lautaselta kuumassa maitotilkkasessa.
Lammaspaisti kypsyy murevaksi savipadassa leivinuunissa pitkään haudutettuna.
Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.
Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.
Kuivatut hedelmät ovat näyttävä koriste. Niiden tekeminen on hidasta, joten työ kannattaa suunnitella siten, että kerralla syntyy koristeita moneen lähitulevaisuuden tarpeeseen. Tee sitruunaliemi ja kasta siihen päärynä, omena tai banaanilastuja. Voit käyttää niitä leivonnaisten koristelussa ja monessa muussa. Esimerkiksi sinihomejuusto-päärynäsalaatti on näyttävä päärynälastuilla koristeltuna.
Jogurtin tekeminen kotona on helppoa, kun talosta löytyy jogurttikone. Mikäli konetta ei löydy, tulisi vähintäänkin löytyä hyvä uuni ja lämpömittari. Valmis jogurtti maistuu maukkaimmalta talkkunamurojen ja marjasoseen kera.
Kääräisemällä voileipäkakku rullaksi tuorekelmun avulla, voi kostutusta olla reilusti. Lopputulos on todella mehevä.
Vahvasta marjatäysmehusta tulee maukas kiille kakkuun. Hyytelöiminen viimeistelee herkkusi! Valuta kiillettä kakulle tai tortulle aseteltujen marjojen ja hedelmien päälle tai tee reilu annos kauniiksi, kiiltäväksi kerrokseksi juustokakkuun.
Kevyt pohja makeille tortuille ja piiraille saa makua sitruunankuoresta. Tämä piiras on kuin Runebergintorttu mutta raikkaampi.
Tiesitkö, että marenki onnistuu myös makeutusjauheesta? Höyhenenkeveää!
Kesämössö on levite tai tahna, joka maistuu leivällä, salaatinkastikkeena tai pihvin lisukkeena.
Kesäinen marenkipai kätkee sisälleen mansikkaa, raparperia ja persikoita.
Keksit purkissa on kiva ja maistuva keittiön somiste. Niitä on mukava ottaa iltateen kera tai murustella marjajälkiruokiin. Tässä on hyvä keksiohje, jota voit halutessasi muunnella esimerkiksi vaniljalla, sitruunalla tai kardemummalla maustaen.
Päivittäinen puuroannos maittaa kun lisukkeita vaihdellaan. Kirsikkakiisseli ja pellava-mustikkarouhe sopivat talviaamuun.
Kantarellista syntyy hyviin juustoihin yhdistettynä mahtavan makuinen piiras.
Kalattoman sillisalaatti on herkullinen lisuke uusille perunoille ja monelle muulle herkulle. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Lasipalatsin ravintolassa noutopöydässä. Sen jälkeen sitä onkin tehty joka kesä.