Recipes-Search – CakeAway

Unelma-aamiainen

Unelma-aamiainen voi koostua esimerkiksi seuraavista aineksista: paistetusta kananmunasta, pekonista, köyhien ritareiden tavoin paistetuista paahtoleivistä sekä kahvista. Jotta kaikki on kuumaa ja rapeaa, on paistojärjestys olennainen.

Sekametelisoppa

Kuivatuista hedelmistä keitetty hedelmäkeitto, tuttavallisemmin sekametelisoppa tarjotaan riisipuuron kera.

Punajuuri-silakkaleivät

Keitetyistä punajuurista, ruisleivästä ja säilötyistä silakoista koostat mahtavat punajuurieivät.

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko on jouluherkku. Kuvassa mehevä porkkanasalaatti sämpylän välissä.

Munavoi

Munavoi maistuu erityisen herkulliselta karjalanpiirakoiden päällä. Kevyemmän levitteen saat käyttämällä siihen raejuustoa.

Lohi-parsakaali-kinkkurullat

Lohesta, parsakaalista ja ilmakuivatusta kinkusta syntyy maukas ruoka, jota kehtaa tarjota vaikka juhlissakin.

Lammaspaisti leivinuunissa

Lammaspaisti kypsyy murevaksi savipadassa leivinuunissa pitkään haudutettuna.

Lemin särä

Lampaanpaisti on helppo ja maukas juhlaruoka. Tunnetuin resepti lampaalle on Lemin särä. Kyseessä on koivusta veistetyssä kaukalossa kypsennetty lampaan jalka. Ruoka ja paistoastia ovat molemmat nimeltään särä.

Kotitekoinen jogurtti ja talkkunamurot

Jogurtin tekeminen kotona on helppoa, kun talosta löytyy jogurttikone. Mikäli konetta ei löydy, tulisi vähintäänkin löytyä hyvä uuni ja lämpömittari. Valmis jogurtti maistuu maukkaimmalta talkkunamurojen ja marjasoseen kera.

Kesämössö

Kesämössö on levite tai tahna, joka maistuu leivällä, salaatinkastikkeena tai pihvin lisukkeena.

Kaurapuuro kirsikkakiisselillä

Päivittäinen puuroannos maittaa kun lisukkeita vaihdellaan. Kirsikkakiisseli ja pellava-mustikkarouhe sopivat talviaamuun.

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on perinteinen, erittäin helppovalmisteinen liharuoka.

Kantarellipiiras

Kantarellista syntyy hyviin juustoihin yhdistettynä mahtavan makuinen piiras.

Kalattoman sillisalaatti

Kalattoman sillisalaatti on herkullinen lisuke uusille perunoille ja monelle muulle herkulle. Tätä herkkua söin ensimmäisen kerran Lasipalatsin ravintolassa noutopöydässä. Sen jälkeen sitä onkin tehty joka kesä.

Imelletty perunalaatikko

Perunoista syntyy varsinaista herkkua kun ne imellytetään.

Hunajaiset uunijuurekset

Huanjalla makeutetut uunijuurekset ovat herkullinen lisuke liha- ja kalaruuille. Kasvisruokailijat voivat nauttia ne tofun, hernepihvien tai falafel-pyöryköiden kanssa.

Kala-kolmioleivät ja salaatti

Lounaseväänikin on usein leipää. Tiiviisti kelmuun ja rasiaan käärityt kolmioleivät on siisti kuljettaa ja syödä. Täytteitä vaihtelen mielitekojen ja edellisen päivän tähteiden mukaan. Esimerkiksi tonnikalasta ja majoneesista syntyy herkullinen ja mehevä leiväntäyte.

Sinappinen kinkkumunakas

Munakas on pikaruokaa parhaimmillaan. Sen raaka-aineet löytyvät aina kaapistamme. Paitsi että munakas käy pääruoasta, paistamme niitä usein sunnuntaisin aamupalaksi. Runsas, kasviksia sisältävä munakas tuo mieleen ulkomaanmatkojen hotelliaamiaisten paistopisteet, joiden runsaista höysteistä saa osoitella kokille sormella mieleisensä täytteet. Munakas maistuu hyvältä myös kylmänä. Joulukinkun jämät tulee käytettyä tarkkaan munakkaissa.

Tattileivät

Harrastan golfia ja liikun sen myötä paljon ulkosalla. Väylältä toiselle siirryttäessä saatan törmätä herkkutatteihin, jotka raapaisen vauhdilla mukaani. Kotona puhdistan tatit, siivutan ne ja paistan ne pannussa kypsiksi. Päivän ulkona oltua onkin jo kova nälkä, jonka muhkea tattileipä saa katoamaan. Jos koko perheellä on nälkä, teen tateista pasta-annokset. Maustan sen yksinkertaisesti oliiviöljyllä, valkosipulilla ja parmesaanijuustoraasteella. […]

Sienikeitto

Sienimetsästä palattua puhdistan saaliin ja valmistan siitä kesemmällä heti lämpimät leivät ja syyskylmällä kuuman keiton. Saaliin varalta pidän kotona aina muutaman tölkin ruokakermaa tai kasvirasvapohjaista rasvasekoitetta.

Sienisalaatti

  Syksyn myötä illat venähtävät helposti ulkosalla pihatöissä. En halua syödä myöhään illalla enää tukevasti vaikka kaipaankin lämmintä ruokaa. Tällöin kokoan kasviksista runsaan annoksen ja kypsennän keon kukkuralle kanaa, kalkkunaa tai parsakaalia.

Tonnikalapannari

Tonnikala on kummallinen raaka-aine. Se soveltuu mitä eriskummallisiin ruokiin, vaikkapa pannariin. Pala pannaria salaatin kanssa on helppo iltapala-annos.

Feta-parsakaalisalaatti

Muhkea ja rapea jäävuorisalaatti on hyvä aines talviseen salaattiin. Lisään joukkoon fetajuustoa ja antamaan makua ja suolaisuutta. Kastikkeeksi valutan viinietikkaa ja oliiviöljyä.

Kuumat kyssäkaalileivät

Rapsakka kyssäkaali sopii samoihin ruokiin kuin lanttu ja nauris. Kaikkien kovien juuresten käsittelyyn on parasta valita talon suurin veitsi. Kun kantaosa leikataan pois, juures pysyy hyvin paikoillaan leikkuulaudalla ja kuoren voi leikata pois reiluina paloina. Leikkaan juurekset naposteltaviksi tikuiksi. Raastettuna kyssäkaali maistuu myös lämpimissä leivissä.

Omenainen salaatti

Fenkoli tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle. Sen seuraan poimin kaupan omenoista mieluiten vihreän granny smithin. Aineksista sekoitan tuoksuvan salaatin kala- ja kanaruokien lisäkkeeksi. Kuva ei ole kyseisestä salaatista, lopputulos näyttää herkullisemmalta =)

Neljän sipulin salaatti

 Värikäs punajuurisalaatti saa reilun, sipulisen maun neljästä eri sipulisortista. Salaatin voi tarjota kylmänä tai kuumana liha-aterian höysteenä.

Kanasalaatti

Kun päätän kutsua vieraita kylään, vaikkei siihen suoraan sanottua sillä hetkellä olisikaan ollut aikaa, kerään kaupasta tarjoiluun superhelpot ainekset: parin minuutin tattaripastaa, käyttövalmista salaattisekoitusta sekä kypsää kanaa. Salaatti soveltuu myös keliaakikolle. Loistava resepti kevään juhliin.

Peruna-purjososekeitto

Purjolla maustettu perunasosekeitto on edullinen ruoka. Arkisen keiton aateloi persilja-pistaasipistou.

Porkkanasosekeitto

Maukas ja edullinen porkkanasosekeitto maistuu aikuisille ja lapsille. Curry sopii loistavasti porkkanan makuun!

All rights reserved © Design & Developed by Cakeaway