Leipominen onnistuu tarvittaessa myös ilman kananmunia. Koska kananmuna sitoo kosteutta, kannattaa leivonnaiset pakastaa jos ei niitä syödä kerralla.
Teeleipä valmistuu nopeasti leivinjauhetta sisältävällä taikinalla. Makua antavat vilja ja juustot.
Piimästä ja mausteista makunsa saava mausteinen joululeipä voidellaan makeaksi siirapilla.
Joulukinkku ostetaan yleensä pakastettuna. Varaa aikaa sulattamiseen ja paistamiseen.
Kuuma kesäpäivä vaatii vesimelonia lautaselle ja intialaisen sitruunajuoman lasiin. Intialainen sitruunajuoma on vilvoittava kesäjuoma mutta käy ruoka- ja janojuomaksi ympäri vuoden, erityisesti mausteisen ruuan kera nautittuna.
Huanjalla makeutetut uunijuurekset ovat herkullinen lisuke liha- ja kalaruuille. Kasvisruokailijat voivat nauttia ne tofun, hernepihvien tai falafel-pyöryköiden kanssa.
Hilloa inkivääri ja käytä sitä leivonnaisissa ja täytteissä. Erittäin ihana yllätys kakussa suklaakuorrutteen alle piilotettuna.
Hiivaleipä on helppo tehdä itse. Hinta on ostoleipää edullisempi ja kotiin saat vaivan palkaksi mahtavat tuoksut.
Hasselpähkinäkeksit sopivat erityisesti talviaikaan kahvipöytään kuuman kaakaon kanssa herkuteltaviksi.
Hasselpähkinäinen marenki sopii hienosti mansikkakakkuun.
Hannatädinkakut ovat perinteisiä, helppotekoisia joululeivonnaisia.Ne saavat makunsa karvasmanteliöljystä. Kuvassa hannatädinkakkujen lisäksi suomalaiset puikot ja onpa tarjottimella vielä pala hedelmäkakkuakin. Kamala kuva! Ensi jouluna päivitykseen ;=) Jos raaskin sittenkään. Tuo punainen, muovinen tarjotin on nostalginen. Sillä on nostettu pöytään monet joulupyhän tarjoilut ja kuumat korvapuustit.
Hannatädinkakut ovat perinteisiä, helppotekoisia joululeivonnaisia.Ne saavat makunsa karvasmanteliöljystä. Kuvassa hannatädinkakkujen lisäksi suomalaiset puikot ja onpa tarjottimella vielä pala hedelmäkakkuakin. Kamala kuva! Ensi jouluna päivitykseen ;=) Jos raaskin sittenkään. Tuo punainen, muovinen tarjotin on nostalginen. Sillä on nostettu pöytään monet joulupyhän tarjoilut ja kuumat korvapuustit.
Mokkapalat maistuvat perinteisellä reseptillä valmistettuina. Nämäkin maistuvat ja sopivat myös keliaakikolle.
Sitruuna ja unikko ovat hauska yhdistelmä kakkupohjassa.
Laiskan naisen gluteeniton piirakkaohje. Nopeaa ja helppoa mutta herkullista!
Ellen Svinhufvudin tiedetään sanoneen “Paras kakku kaupungissa” syödessään Stellan Fragilité-kakkua, jota konditoria sittemmin leipoi Ellen Svinhufvud kakun nimisenä. Stellan kakku oli lie muutos Sans Rival -kakusta eli kakusta nimeltä voittamaton. Tämä Ellenin unelma on muokattu herkku menneestä tähän päivään.
Smetana tekee Daim-tortusta suussa sulavan ja samettisen. Pala kakkua on hyvä jälkiruoka. Daim-juustokakku on isojen juhlien järjestäjän unelma. Samettisen pehmeä, herkullinen ja näyttävä mutta samalla helppo ja pinottava.
Aurinkolomalla allasbaariin kulkiessani riivin mukaan aromikasta rosmariinia. Pyysin baarimikolta valkoviiniä terästettynä valkoisella vermutilla. Joukkoon pudotin rosmariinit. Juomasta tuli virkistävä drinkki ja olen tehnyt sitä sen jälkeen juhliin tervetulijaisjuomaksi. alkudrinkki maistuu raikkaalta ja valmistaa suun ruokailuun.
CakeAway Omenasiideri maistuu kirpakan kuivakan raikkaalle omenalle.
Kaipaatko keliaakikolle kelpaavaa kahvileipää? Nämä mehevät aprikoosineliöt on helppo valmistaa ja tarjota vaikka syystalkoissa gluteenittomana vaihtoehtona.
Omena, luumut, päärynät sun muut hedelmät mehevöittävät amerikkalaisen pain eli amerikkalaisen, kannellisen omenapiirakan.
Viski sopii heinosti rusinaisen kakun maustajaksi. Lorauta sitä niin taikinaan kuin kakun päälle tulevan sokeriseoksenkin joukkoon! Viskiruudut voit pakata mukaan esim. vappupikinkille.
Viski sopii heinosti rusinaisen kakun maustajaksi. Lorauta sitä niin taikinaan kuin kakun päälle tulevan sokeriseoksenkin joukkoon! Viskiruudut voit pakata mukaan esim. vappupikinkille.
Englantilaistyylinen, sokerikuorrutteella päällystetty kakku on näyttävä ja mehevä.
Päivän ruokavalioni on leipävoittoinen. Syön aamiaisella pari palaa tummaa leipää. Lounasaikaan syön ikään kuin toisen aamupalan, kun syön uudelleen ruisleipää ja otan kulhollisen jogurttia. Mansikkaisesta herkustani ei ole kuvaa, mutta herautan veden kielelle mansikkakakkukuvituskuvalla.
Lounaseväänikin on usein leipää. Tiiviisti kelmuun ja rasiaan käärityt kolmioleivät on siisti kuljettaa ja syödä. Täytteitä vaihtelen mielitekojen ja edellisen päivän tähteiden mukaan. Esimerkiksi tonnikalasta ja majoneesista syntyy herkullinen ja mehevä leiväntäyte.
Munakas on pikaruokaa parhaimmillaan. Sen raaka-aineet löytyvät aina kaapistamme. Paitsi että munakas käy pääruoasta, paistamme niitä usein sunnuntaisin aamupalaksi. Runsas, kasviksia sisältävä munakas tuo mieleen ulkomaanmatkojen hotelliaamiaisten paistopisteet, joiden runsaista höysteistä saa osoitella kokille sormella mieleisensä täytteet. Munakas maistuu hyvältä myös kylmänä. Joulukinkun jämät tulee käytettyä tarkkaan munakkaissa.
Harrastan golfia ja liikun sen myötä paljon ulkosalla. Väylältä toiselle siirryttäessä saatan törmätä herkkutatteihin, jotka raapaisen vauhdilla mukaani. Kotona puhdistan tatit, siivutan ne ja paistan ne pannussa kypsiksi. Päivän ulkona oltua onkin jo kova nälkä, jonka muhkea tattileipä saa katoamaan. Jos koko perheellä on nälkä, teen tateista pasta-annokset. Maustan sen yksinkertaisesti oliiviöljyllä, valkosipulilla ja parmesaanijuustoraasteella. […]
Sienimetsästä palattua puhdistan saaliin ja valmistan siitä kesemmällä heti lämpimät leivät ja syyskylmällä kuuman keiton. Saaliin varalta pidän kotona aina muutaman tölkin ruokakermaa tai kasvirasvapohjaista rasvasekoitetta.
Syksyn myötä illat venähtävät helposti ulkosalla pihatöissä. En halua syödä myöhään illalla enää tukevasti vaikka kaipaankin lämmintä ruokaa. Tällöin kokoan kasviksista runsaan annoksen ja kypsennän keon kukkuralle kanaa, kalkkunaa tai parsakaalia.
Tonnikala on kummallinen raaka-aine. Se soveltuu mitä eriskummallisiin ruokiin, vaikkapa pannariin. Pala pannaria salaatin kanssa on helppo iltapala-annos.
Muhkea ja rapea jäävuorisalaatti on hyvä aines talviseen salaattiin. Lisään joukkoon fetajuustoa ja antamaan makua ja suolaisuutta. Kastikkeeksi valutan viinietikkaa ja oliiviöljyä.
Rapsakka kyssäkaali sopii samoihin ruokiin kuin lanttu ja nauris. Kaikkien kovien juuresten käsittelyyn on parasta valita talon suurin veitsi. Kun kantaosa leikataan pois, juures pysyy hyvin paikoillaan leikkuulaudalla ja kuoren voi leikata pois reiluina paloina. Leikkaan juurekset naposteltaviksi tikuiksi. Raastettuna kyssäkaali maistuu myös lämpimissä leivissä.
Fenkoli tuoksuu raikkaalle ja puhtaalle. Sen seuraan poimin kaupan omenoista mieluiten vihreän granny smithin. Aineksista sekoitan tuoksuvan salaatin kala- ja kanaruokien lisäkkeeksi. Kuva ei ole kyseisestä salaatista, lopputulos näyttää herkullisemmalta =)
Värikäs punajuurisalaatti saa reilun, sipulisen maun neljästä eri sipulisortista. Salaatin voi tarjota kylmänä tai kuumana liha-aterian höysteenä.
Iso, kannellinen salaattikulho on hyvä hankinta. Jos pohjassa on kumirengas, aina parempi. Tuo liukueste perusteli paikkansa pelikaverilleni, joka ajeli joukkueen saunailtaan salaattikulho auton katolla. Kulho pysyi kyydissä pitkän matkaa, kunnes jalankulkijat saivat pantomiimiviestinsä perille. Ennakkoon tehtävä salaatti kannattaa koota kulhoon kerroksittain siten, että vetisimmät raaka-aineet jäävät alimmaisiksi. Salaatti sekoitetaan vasta juuri ennen ruokailua.
Kun päätän kutsua vieraita kylään, vaikkei siihen suoraan sanottua sillä hetkellä olisikaan ollut aikaa, kerään kaupasta tarjoiluun superhelpot ainekset: parin minuutin tattaripastaa, käyttövalmista salaattisekoitusta sekä kypsää kanaa. Salaatti soveltuu myös keliaakikolle. Loistava resepti kevään juhliin.
Jos olen onnistunut kasvattamaan muhkean kurpitsan, painen sen puoliksi, poistan siemenet ja kuutioin kurpitsan talon suurimpaan kattilaan. Lisään joukkoon hiukan sokeria ja keittelen kurpitsakuutiot soseeksi. Kaadan keittämisen aikana kattilaan ilmaantuvaa kurpitsamehua muutaman kerran pois, jotta vältyn soseen kokoonkeittämiseltä. Lisään soseeseen poikani lempimaustetta kardemummaa. Käytän hilloa hallowenin aikaan suklaakakun täytteenä ja ympäri vuoden aamulla paahtoleivän päällä. […]
Mieheni on perso glögille, minkä vuoksi aloitamme glögikauden heti ensilumen sadettua. Varmistan glögin saatavuuden ostamalla sitä heti joulun jälkeen varastoon tulevana loka-marraskuussa korkattavaksi. Jos teen glögiä itse, keitän sen karpaloista. Juon karpalomehua usein aamiaisella, sillä se on raikasta ja siinä on runsaasti antioksidantteja. Siivilään jääneistä karpaloista keitän kiisselin.
Kun keitän karpalosta mehua, en raaski heittää siivilöinnistä jäävää sakkaa pois vaan kaadan sen takaisin kattilaan ja keittelen siitä laimeaa mehua kiisselin pohjaksi.
Ruishiutaleet sopivat happamien marjojen seuraan. Jos en tee syksyisen aterian päätökseksi tätä fariinisokerilla makeutettua karpalopaistosta niin sitten kerrostan lasiin kinuskikastikkeella maustettua kermaa, puolukoita ja paistinpannussa ilman rasvaa paahdettuja ruishiutaleita
Tämä omenaleivosresepti on päästänyt minut monesta pälkähästä, sillä sen avulla syntyy maidoton ja tarvittaessa myös munaton tai gluteeniton leivonnainen. Jos omenakin on ongelma, sen voi vaihtaa persikaksi.
Haluatko leipoa kääretortun vegaanina? Ilman kananmunaa onnistut tällä reseptillä.
Tämä helppo suklaakakku on herkullisimmillaan kuumana. Se jää keskeltä löysäksi, ja se tarjotaan kermavaahdon kanssa. Reseptin olen saanut käsintehtyihin konvehteihin erikoistuneelta Petri Siréniltä, joka todellakin osaa tyydyttää suklaanystävän makeanhimon.
Korvapuustit olisivat minun mielestäni ansainneet kansallisruokanimityksen, vaikka eivät nyt aivan ruokaa olekaan. Maukas leivonnainen, joka saa kodin tuoksumaan.
Kirpeän raikas syyspiiras paistetaan punaherukoista ja luumusta. Se tarjoillaan äkkimakean kinuskivaahdon kera. Pyöreä piiras on paistettu valmistaikinasta halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Kuvituskuva, reseptilla tulee enemmän mamman marjapiiras-tyylinen piirakka.
Kirpeän raikas syyspiiras paistetaan punaherukoista ja luumusta. Se tarjoillaan äkkimakean kinuskivaahdon kera. Pyöreä piiras on paistettu valmistaikinasta halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Kuvituskuva, reseptilla tulee enemmän mamman marjapiiras-tyylinen piirakka.
Pinaatti on mieto aines ja sopii loistavasti juhlapöydän suolaisiin piiraisiin raaka-aineeksi. Leivo ruuduiksi tai pyöreään vuokaan. Kuva on kuvituskuva, jossa olen käyttänyt tuoretta pinaattia.